2021.07.13. 12:30:00 7698 236

Epres jégkrém házilag - Fehér csokoládéval megbolondítva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári napsütést jégkrémmel a kézben lehet igazán élvezni! Főként a gyerekek örülnek a jéghideg finomságoknak, amelyeket akár otthon is elkészíthetünk velük. Az egész család kedvence lesz a finom gyümölcsből készült, csoki mártott házi jégkrém, hát még, ha mindenki maga választhatja meg a rá kerülő szórást!

Földi eper - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Földi eper

Joghurt, eper és fehér csokoládé. Ez a három fő alapanyag bőven több mint elég beharangozó az otthon is elkészíthető jégkrémnek! Ízletes szórásokkal kombinálva a család minden tagja izgalmassá és egyedivé varázsolhatja a saját finomságát.

Házilag készíthető epres jégkrém

Hozzávalók:

150 gr friss eper
90 gr porcukor
500 gr alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
1 tk. vanília kivonat
100 gr olvasztott csokoládé
60 gr cukordekor

Elkészítés:

  1. Az epret a vanília kivonattal és a porcukorral együtt tegyük egy mélyebb tálban, majd törjük össze a gyümölcsöt úgy, hogy közben a cukor is feloldódhasson.

  2. Ezután keverjük bele a joghurtot is, és az így kapott alapot öntsük 6-8 db jégkrém formába, hogy lefagyaszthassuk.

  3. Miután a krém megdermedt, vegyük ki a formából és egyesével mártsuk bele az olvasztott fehér csokoládéba. Mielőtt a csoki megszilárdulna, tetszés szerint beleforgathatjuk cukorszórásba is.

  4. Nyaljuk el együtt a jégkrémet a verandán!

Variáld kedved szerint!

Eper helyett használhatjuk a kedvenc gyümölcsünket is, de különösen jó választás a málna és a szeder. A szórás pedig lehet csokireszelék, apróra tört mandula vagy mogyoró, de aprított aszalványokkal is díszíthetjük a jégkrémet.
Aki pedig kevésbé kedveli a fehér csokit, váltsa csak ki a klasszikus tejcsokoládéval!

Forrás:www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...