2021.09.09. 12:45:00 6947 224

Émelygés? Így éld túl a kellemetlen gyomorpanaszt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hányinger a kiváltó októl függetlenül mindig kellemetlen érzés, amitől minél előbb szabadulnánk. Ha nem krónikus betegség okozza az émelygést, a bevethető praktikák együttesen biztosan nem hagyják, hogy súlyosbítsunk a saját állapotunkon. Miután pedig sikerül elmulasztani a hányingert, van pár trükk a tarsolyunkban annak érdekében, hogy ne jöjjön hamar vissza!

Émelygő nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Émelygő nő

Az émelygés erősségétől függetlenül megnehezítheti a napunkat, így a szervezet folyamatainak felgyorsításához szükség lehet egy kevés közrehatásra. Apró dolgokkal is sokat tehetsz a hányinger enyhítéséért.

Csillapítsd az émelygést!

  • Fogyassz hideg vizet! Ha az émelygésed gyomorpanaszok okozzák, sokszor nem is kell ennél több. Az elfogyasztott italt pedig apránként szabad csak meginni.
  • Kerüld a nehéz, zsíros és az édes ételeket is! Ezek helyett a (nem meleg) üres kenyér és a sós kekszek választandók.
  • Étkezés után hanyagoljuk egy kis ideig a mozgást! Nem is kérdés, miért hagyjuk nyugodtan dolgozni az emésztőrendszert, amikor már úgy is megterhelt állapotban van.
  • Ne moss fogat közvetlenül étkezés után! Az étel szánkban maradó íze és a fogkrém íze együttese ugyancsak hátrányos módon befolyásolhatja az érzékeny gyomor működését.

Hogyan előzhető meg a hányinger?

Az előzőleg bemutatott négy útmutatás folytatása mellett a további praktikák is megfontolandók:

  • Étkezz többször a nap folyamán és fogyassz kisebb adag ételt.
  • Az étkezést ne siesd el! Egyél nyugodt körülmények között, és hagyj időt a falatok megrágására.
  • A (túl) meleg italok és ételek irritálhatják a gyomrot, ezért inkább fogyasszunk kevésbé meleget mindenből.
  • Amennyiben a hányinger reggelente jelentkezik, készítsd az ágy mellé néhány darab kekszet, aminek elfogyasztása után kelj csak ki az ágyból. Sokat javíthat a helyzeten az is, ha lefekvés előtt magas fehérjetartalmú ételt fogyasztunk, pl. sajtot vagy sovány húsból készült ételt.
  • Érdemes a folyadékfogyasztást az étkezések közé beosztani, nem pedig az étkezések mellé társítani.
  • Amennyiben az émelygést bizonyos illatok idézik elő (vagy erősítik azt), értelemszerűen kerülni kell azokat. Ilyen lehet bizonyos ételek és parfüm illata, továbbá sok esetben a füst is.

Az ismeretlen eredetű hányingerkor, ha az nem múlik el két napon belül, mindenképp érdemes orvoshoz fordulnunk! Gyermekeknél erre csak 1 napot várjunk, csecsemők rosszulléte esetén pedig még a 12 órát se várjuk ki!

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...