2022.09.03. 17:49:37 6909 249

Élvezzük ki a nyárutót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szeptember az a hónap, ami jellemzően tele van ellentmondásokkal. Ilyenkor az egyik szemünk sír, a másik nevet, mint a mesében. Egyrészt vége a nyári suliszünetnek, ami a szülők számára megkönnyebbülést jelenthet, de a gyerekek nem biztos, hogy annyira örülnek. Másrészt pedig élvezettel fogadjuk az enyhébb időjárást, végre nem kell pihegnünk a negyven fok közeli kánikulában. Nézzük, mivel is üthetjük agyon a szabadidőnket a nyárutót maximálisan kihasználva.

Biciklizés a családdal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biciklizés a családdal

Nyáron is lehet kirándulni, de lássuk be, azért a kánikulában inkább a vízparti programokat preferáljuk. A szeptember lehet az igazán kellemes hétköznapi séták és hétvégi nagyobb túrák hónapja. A már elfogadható melegben és még viszonylag hosszabb nappalok alatt olyan programokat szervezhetünk, amivel a mozgás és a friss levegőzés is adott. Lehet ez erdei séta, de ha melegebb az időjárás még egy vízparti kirándulással egybekötött fürdőzés is belefér, ha megfelelő hőmérsékletű a víz. Igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, mielőtt beköszönt a tél. A kisebb gyermekekkel séta és kirándulás közben megfigyelhetjük a természet lassú változását és átalakulását a nyárból az őszbe. Érdemes sárguló leveleket gyűjteni, keresni érdekes terméseket. Ezekből a kincsekből otthon nagyon izgalmas kézműves alkotásokat készíthetünk.

Nem csak a kirándulásokkal tehetjük élvezetessé a kora őszi időszakot. Remek fesztiválok, koncertek és programok várják még ilyenkor is az érdeklődőket. Felnőtt és gyermek is jól tud szórakozni ezeken az eseményeken, kicsit feledtetve a már kötelező iskolai feladatok feszültségét és a munkahelyi szabadságok leteltét. Minden percet ki lehet használni a kikapcsolódásra egy-egy ilyen családi programon. Az éttermek és cukrászdák teraszait is gyakrabban látogassuk, amíg lehet és eközben is gyönyörködhetünk a környezetünkben.

Ha nem jutunk ki erdőbe, mert kevesebb a szabadidőnk, akár hétköznap is ellátogathatunk egy lakóhelyünkhöz közeli parkba piknikezni, akár mehetünk egy nagy kört a biciklikkel is. A Kopaszi-gáton és a Margitszigeten is például minden adott a kikapcsolódáshoz. Gyönyörű, puha és zöld a fű, vízpart is van és ejtőzhetünk kedvünkre. Kellemes, teraszos éttermek és cukrászdák sora vár arra, hogy meglátogassuk őket. Én ilyenkor imádok ott időzni, kifejezetten feltölt a néhány órás séta ebben az idilli környezetben.

Amennyiben már nem vágyunk külföldre és tengerpartra, néhány hosszabb hétvégét eltölthetünk egy-egy belföldi wellness szállodában, ahol a kellemes vizű fürdőkben élvezhetjük a szabadban fürdőzést. Ilyenkor a legjobb ezekre a helyekre látogatni, mert nincs túl nagy forgalom és még pont tökéletes az időjárás is, ideális arra, hogy maximálisan kipihenjük magunkat. Érdemes elgondolkodni tehát azon, hogyan tehetjük hasznossá és kellemessé a szeptembert, kihasználva minden előnyét. Habozás nélkül élvezzük hát a nyár végét!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...