2022.09.14. 09:35:00 5673 231

Elszíneződött fogak? A fogfehérítés túlmutat a színen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nőként biztosan volt már olyan, hogy egy rúzs, azért landolt a fürdőszobai fiók mélyén, mert mellette korántsem tűntek kellően fehérnek a fogaid. Ezzel a problémával biztosan nem vagy egyedül, hiszen a fogaink alapvető színe is egyedi, amit a teázás, a kávézás és a dohányzás is erőteljesen befolyásol.

Hófehér fogak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hófehér fogak

Természetesen egyik sem arról híres, hogy fogfehérítő hatású – ellentétben pl. az eperrel, így érdemes mérsékelni ezek fogyasztását, illetve nem szabad lazán vennünk a szájhigiéniát sem. Van tehát néhány gyakori oka annak, hogy a fogak elszíneződnek: Az említetteken kívül a vörösbor fogyasztása, bizonyos gyógyszerek szedése, valamint az öregedés is ronthat fogaink megjelenésén.

Szerencsére a fogfehérítés egy viszonylag egyszerű és nem teljesen megfizethetetlen módszer a fogak színének javítására. Amennyiben nem vagy elégedett a fogaid szívével, de veszélyes kozmetikai eljárásként gondolsz a fogfehérítésre, jó tudni, hogy a fogfehérítésnek számos olyan előnye is van, amely túlmutat azon, amit a neve takar.

Fogászati problémák megelőzése

A fogfehérítés másik előnye, hogy segíthet megelőzni a fogszuvasodást és az ínybetegségeket. Ennek az az oka, hogy a kezelt/fehérebb fogakon kisebb valószínűséggel képződik lepedék, emellett a fogainkat rendesen tisztán tartva szájüregünknek kevesebb baktériummal kell megküzdenie.

A száj egészségének megtartása

A fogfehérítésen átesettek a kezelés után nagyobb valószínűséggel mosnak rendszeresen fogat és szoknak rá a fogselyem használni, ez frissebb lehelethez és általánosságban egészségesebb szájüreghez vezethet.

A szociális interakciók számának növekedése az önbizalom révén

Fogfehérítés után az emberek magabiztosabbnak érzik magukat, többet mosolyognak, mert élvezik, hogy a fogaik szebbek. A magabiztosság miatt egyenesebben állnak, gyakrabban létesítenek szemkontaktust, és általában pozitívabb embernek tűnnek, mint korábban.

Növekvő magabiztosság karrierépítéskor

Végül a fogfehérítés a karrierünk szempontjából is előnyös lehet. A munkaadók szívesebben alkalmaznak fehérebb fogakkal rendelkező alkalmazottakat, mivel valamilyen oknál fogva professzionálisabbnak és megbízhatóbbnak tartják őket. Egy fogfehérítés ezen a téren is hozzájárulhat a sikerhez, hiszen kedvező első benyomást tehetünk a felvételiztetőkre. Amikor fogaink állapota kivetni valót hagy maga után, azt a benyomást kelthetjük, hogy nem vigyázunk kellőképen magunkra.

Amennyiben érlelődik bennünk a fogfehérítés szükségességének gondolata, először mindenképpen konzultáljunk a fogorvosunkkal, hogy a kívánt hatást a fogak károsodása nélkül és a megfelelő kezelés révén érhessük el. Nagyon fontos továbbá az is, hogy a fogfehérítés után gondosan kövessük a kapott utasításokat, hogy elkerülhessük az esetleges szövődményeket!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...