2018.10.22. 14:31:31 9687 296

Ellepték a birkák Madrid utcáit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért rendeztek felvonulást a spanyol fővárosban vasárnap, amelyen mintegy 1600 birka lepte el a madridi utcákat.

Madrid, a 2011-es birkafelvonulás | Fotó: Carlos Mora - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Madrid, a 2011-es birkafelvonulás | Fotó: Carlos Mora

A Leonból érkezett merinói juhokból és kecskékből álló, kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.

A belváros legfőbb turista látványosságain, a Puerta del Solon, a Plaza de Cibelesen, a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, azt helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve.

A felvonulást lelkesen fotózó, bámészkodó tömeg kísérte, a pásztoroknak leginkább velük akadt dolguk, ugyanis rengetegen próbálták megsimogatni az elhaladó állatokat.

A birkafelvonulást 25 éve rendezik meg minden ősszel Madridban azért, hogy felhívják a figyelmet a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására.

Spanyolországot több mint 125 ezer kilométer hosszan szelik át ezek az útvonalat, nem egyet közülük már több mint 600 éve használnak. Egy részükre azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...