2016.02.12. 18:12:34 8691 226

Éljen a retro! – A szépségápolásban is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napjainkban már minden apró (bőr)problémára találunk megoldást. Vagy valamilyen csodakencét veszünk, vagy „kiguglizunk” egy „még csodább”, otthon is könnyedén elkészíthető keveréket, amivel szinte azonnal orvosolni tudjuk a problémát. És mi lenne, ha a múltból kellene merítkeznünk?

Retro smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Retro smink

Mert nagyanyáinknak sem internet, sem drogériák tömkelege nem állt rendelkezésükre, bőrük mégis gyönyörű volt-legalábbis a szűrő, photoshop mentes képeken ez látszik.:-) Van-e valami az ő praktikáik között, amit még napjainkban is kamatoztathatunk?

Mi a titkuk…

… a pattanások ellen?

Az almaecet nem csak salátákhoz jó, de szárító hatása nagyon jó pattanások ellen is. Készíts egy rész almaecetből és 4 rész vízből keveréket. Vattapamacs segítségével vidd fel a bőrödre, akár egy boltban vásárolt arcvizet.

… a tág pórusok ellen?

A válasz egyszerű: merülj alá! Arcmosás közben merítsd az arcodat 8-10 másodperc erejéig jéghideg vízbe. Hidd el, ha „fáj” is, hasznos lesz. Nem csak a pórusaidat húzza össze, de fel is frissíti az arcodat.

… a lágy bőrért?

Édesítsd meg az életed és tedd lágyabbá a bőröd a cukor segítségével. Ez rész olívaolajból és két rész cukorból készíts bőrradírt! Radírozd át a bőröd a keverékkel, majd mosd le langyos vízzel. Ha még több puhaságra vágysz, hívd segítségül a finom avokádót. (Na jó, nem biztos, hogy ez a tipp egészen nagyanyáink koráig nyúlik vissza, de azért érdemes kipróbálni.:-)) Pépesítsd egy avokádó húsát, vidd fel a bőrödre, hagyd hatni 20 percig. Mosd le és élvezd bőröd puhaságát.

… a fáradt, karikás szemek ellen?

Rosszul aludtál, esetleg „jelenésed” volt előző este és sokáig kimaradtál? Vagy csak a számítógép előtt töltött órák hagynak nyomot a szemed körül, karikák formájában? Erre lehet gyógyír a fekete tea, illetve annak filtere. Áztass kb. 3 percig 1-1 filtert vízben, majd tedd be őket a fagyasztóba. Ha lehűltek, tedd a szemedre őket és dőlj hátra 10 percig. Hidd el, szinte újjászületsz!

… a puhább szemceruzáért?

Veled is megesik, hogy a szemceruzád nem kellő puhaságú, így nem kerül annyi szín a szemedre, amennyit szeretnél. Ilyenkor tedd a ceruza hegyét egy öngyújtó fölé és kissé pörköld meg.

... a világosabb tincsekért?

Ha természetesen szeretnéd világosítani a hajad, a citromlé remek megoldás lehet. Mivel a Nap sugaraira is szükséged lesz, ezért inkább nyáron alkalmazd ezt a módszert. 4 citrom levét keverd össze egy kis vízzel és öntsd bele egy szóróflakonba, majd ennek segítségével vidd fel a hajadra. Ha teheted, 3/4 órát tölts el így a Napon. Kezdetben csupán apró lesz a változás, ám legalább természetes. Főként a szőkéknél és a barna hajúaknál válik be ez a módszer.

… pirosság ellen?

Épp akkor éktelenkedik egy nagy piros pattanás az arcodon, amikor jelenésed lenne egy fontos eseményen? A korrektor ilyenkor már kevés, hogy enyhítsd a pirosságot. Használd a szemcseppedet! Egy vattapamacsra csepegtess belőle, majd nyomd rá a vörös foltra. Ugyan nem lesz kisebb a „bibi”, de legalább a pirosság enyhül.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.