2022.03.01. 12:15:00 7778 266

Éljen a palacsinta-nap! Ünnepeljük és tekerjük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány nemzet, annyi féle palacsinta, és ez nem véletlen, hiszen annyiféle finomabbnál finomabb ízesítésben készül már csak a hazai feltekerős palacsinta is! A klasszikus desszertnek még saját világnapja is van, ami minden évben húshagyó keddre esik.

Palacsinta-nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta-nap

Ennek a mozgó ünnepnek a napja pedig éppenséggel ma van az idén! Habár Magyarországon sem külön fesztivál, sem karnevál nem kapcsolódik hozzá, azért mi is megünnepelhetjük otthon a konyhánkban sütögetve vagy éppen a kedvenc éttermünkben egy desszertre beülve.

Amennyiben otthon palacsintáznál és még kísérletezős kedvedben is vagy, süss egy itthon kevésbé ismert recept alapján feltekerős helyett egy pufók palacsintát!

Holland baba palacsinta, vagyis Dutch Baby Pancake

Hozzávalók:

Fél csésze univerzális liszt
fél csésze tej
2 nagy tojás
2 ek. kristálycukor
1 tk. vaníliakivonat
fél tk. só
2 ek. sótlan vaj
Porcukor, juharszirup és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Keverjük ki a tésztát:
Öntsük a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliát és a sót egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és keverjük 10 másodpercig. Kaparjuk le az edény oldaláról a felkenődött tésztát,, majd turmixoljuk további 10 másodpercig, míg laza és elég folyékony tésztát nem kapunk.

2. Pihentessük a tésztát:
Hagyjuk a tésztát a turmixgépben 20-25 percig pihenni. Ezalatt a lisztnek lesz elég ideje, hogy rendesen felszívja a folyadékot.

3. Melegítsük fel a serpenyőt és a sütőt:
Közben tegyünk egy sütőben használható serpenyőt a sütő középső rácsára, és melegítsük elő a sütőt 220 C°-ra.

4. Olvasszuk fel a vajat:
Vegyük ki a serpenyőt a sütőből sütőkesztyű használatával, és helyezzük a tűzhelyre. Tegyük bele a vajat, és forgassuk meg a serpenyőt, hogy a vaj felolvadjon, és bevonhassa a serpenyő alját és oldalát is.

5. Adjuk hozzá a tésztát:
Öntsük a tésztát a vaj tetejére, és közben döntsük meg a serpenyőt, ha szükséges, hogy a tészta egyenletesen folyjon szét. Helyezzük a serpenyőt a sütőbe.

6. Süssük meg a palacsintát:
Süssük 15-20 percig a tésztát, amíg az fel nem puffad és a teteje enyhén meg nem barnul. (Az oldala és a széle sötétebb barna lesz.)

7. Tálaljuk forrón: A serpenyőben hagyott vagy tányérra átrakott palacsintánkat vágjuk fel, és tálaljuk juharsziruppal vagy lekvárral.

Tipp: A palacsintához kínálhatunk szezonális gyümölcsöket fagylalttal vagy csokoládés, illetve vaníliás öntettel!

Forrás: www.unnepnapok.com, www.thekitchn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.