2022.03.03. 13:10:00 7586 236

Elfoglalt a család? Ilyen háziállatot válassz a kutya helyett!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerek már megint kiskutyáért nyúz, de tudod, hogy még nem áll készen az állattartásra. A felelősség bizony felelősség. Amiből többet már nem akarsz, és talán már nem is akarsz a nyakadba venni. Hogy a nyavalygásnak véget vethess, állj elő egy kompromisszumos megoldással!

Csincsilla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csincsilla

Sok olyan állatfajta van, amelyik viszonylag kicsi és külön határolt helyen tartható bent a lakásban is. Pláne szimpatikussá válnak, ha kiderül róluk az, hogy milyen csekély időráfordítást igényel a gondozásuk. Amennyiben a hörcsög és tenderimalac ötlete nem lesz nyerő, ajánld fel a következő fajták köréből a választást a leendő kis gazdinak.

Kevés (napi) gondozást igénylő kisállatok

Édesvízi halak

Ha futja a keretből, érdemesebb egy kicsivel nagyobb akváriumot vásárolni, de ez készülhet teljesen egyedi igények szerint is. Így csak a családon áll, hogy milyen halakkal népesül be a vízivilág. Aki nem merülne ennyire bele az akvarisztika világába, az válassza a minimalista megoldást, ami egyetlen egy Betta hím halat jelent.

Teknősbéka

Milyen élőhelyet tudsz elképzelni az otthonodban? Vízi vagy szárazföldi? Talán a terráriumban tartható teknősfajokból van kevesebb kis hazánkban, így a vízi teknősökről bővebb tartási információk állhatnak a rendelkezésre. Egy biztos: az optimális hőmérséklet és a tisztaság kardinális kérdések lesznek.

Leopárd gekkó

Ugorjuk át a hüllők - főként a naposegereket fogyasztó kígyók - tájékát. Na jó, a dinoszauruszokért rajongó fiúcskákat talán le lehet szerelni egy színpompás kis gekkóval. A tartása nem bonyolult, főleg, ha meg bírunk barátkozni az eleségállatnak számító tücskökkel és kukacokkal.

Csincsilla

A se nem tengerimalac, se nem nyúl állatka már azzal is képes levenni az embert a lábáról, hogy extra cuki. Az állatszőr allergiával küzdőknek sem kell lemondaniuk egy szeretgetni való kiskedvencről, hiszen a csincsillák szőre hipoallergén. Az alapvető szükségleteket kielégítő dolgokon kívül búvóhely és porfürdőző hely szükséges a jól szellőző ketrecbe.

Díszmadár

Papagáj, kanári és pinty. Szerintem ők lehetnek a dobogós helyeken, ha madártartásról van szó. Egyet ne felejtsd el, mielőtt kalitkát vinnél a lakásba: A madárnak be nem áll a csőre! Néhány madárfaj elég interaktív ahhoz, hogy a gyerek játszótársa legyen. Ilyet válasszatok, ha az állatot nem csupán nézegetni szeretnétek.

Mielőtt bármiféle kisállat kerül be a háztartásunkba, gondoljuk át, hogy a mindennapos minőségi élelmezésére és az esetleges állatorvosi kezelésekre futja-e a családi költségvetésből!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...