2016.12.10. 13:33:48 26383 297

Eldugult? – 4+1 házi módszer a WC eldugulása esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az lehetetlen, hogy a toaletteknek nincs lelkiviláguk. Mert 1000 %, hogy akkor dugulnak el, amikor épp egy 1, 2, vagy 3 napos ünnep kellős közepén vagyunk, ráadásul a vendégek is mindjárt megérkeznek. Mi ez, ha nem egy érző lélek segélykiáltása, hogy „Hé, én is itt vagyok!”.

Dugulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dugulás

Jó, jó, a lélek azért tényleg túlzás, de a fent említett eset korántsem. Tuti, hogy pont egy ünnep legnagyobb kavarodásában, vagy éppen a megérdemelt pihenésünk alatt válik használhatatlanná toalettünk. Olyankor persze egy szakember sem áll rendelkezésünkre, merthogy ünnep van. Na, ilyenkor jönnek jól a jó öreg házi módszerek. Ha teljesen nem is oldják meg a problémát, egy kis időt nyerhetsz, míg egy „szaki” kihúz a… csávából.:-)

Az egyik legősibb módszer

Na jó, azért több évszázados múltra nem tekint vissza, de egy jó pumpa régóta a háztartások fontos kelléke. Ha közel és távol nem találsz egy ráérő szakembert, gumikesztyűt fel és pumpálj! Nem mondjuk, hogy egy tiszta meló, de megéri.

Ha nincs kéznél a pumpa

Nem biztos, hogy ez a megbízható eszköz mindenkinél van otthon (legalábbis az első dugulásig nem valószínű, hogy fellelhető odahaza). Ilyekor jó szolgálatot tehet egy 2 literes műanyag palack, kupakkal a tetején. Vágjuk le az alját, és a flakont az így keletkezett lyukkal lefelé dugjuk bele a WC lefolyójába. És most végezzünk vele pumpáló mozdulatokat. A következőkben hasonlóan járjunk el, mint a pumpa esetében.

A vállfa új élete

Ki hitte volna, hogy egy egyszerű, drótból hajtogatott vállfa a mélyebben lévő dugulások esetén is hasznunkra lehet! Így működik egy „ruhatartó” duguláselhárítóként: Hajtogassuk ki úgy a vállfát, hogy a végein egy-egy hurok keletkezzen. Az egyik majd „odabent” vagy „odalent” végez munkát, a másikkal pedig az egész szerkezetet tarthatjuk majd stabilan. Arra a végére, ami „lent” végzi majd a „piszkos munkát”, húzzunk egy rongydarabot, kidobásra ítélt kesztyűt, zoknit, hogy ne sértse fel a kerámiát. Ha ezzel megvagyunk, szépen csúsztassuk be a drót bebugyolált végét a lefolyóba, és toljuk egészen addig, amíg valami ellenállásba nem ütközik. Ha megvan az elakadás, végezzünk körkörös mozdulatokat a dróttal egészen addig, amíg a dugulás meg nem szűnik.

A mindent tudó ecet

Kevés olyan háztartási baleset van, ahol az ecet ne tudna segíteni. Szerencsére, némi sütőporral vegyítve a WC eldugulásakor is segítségünkre lehet:

Önts a WC-kagylóba egy zacskó sütőport, majd mehet rá egy kis ecet. A por azonnal reakcióba lép a folyadékkal, ez abból látni, hogy nagy valószínűséggel habzik majd. Fontos, hogy az ablakokat nyissuk ki, és a toalett tetejét semmiképpen ne hajtsuk le! Nagyjából 10 percig hagyjuk hatni a keveréket, majd forró vízzel öblítsük le. Külön-külön veszélytelen szerek, azért együtt óvatosan alkalmazzuk őket!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.