2016.12.10. 13:33:48 20705 295

Eldugult? – 4+1 házi módszer a WC eldugulása esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az lehetetlen, hogy a toaletteknek nincs lelkiviláguk. Mert 1000 %, hogy akkor dugulnak el, amikor épp egy 1, 2, vagy 3 napos ünnep kellős közepén vagyunk, ráadásul a vendégek is mindjárt megérkeznek. Mi ez, ha nem egy érző lélek segélykiáltása, hogy „Hé, én is itt vagyok!”.

Dugulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dugulás

Jó, jó, a lélek azért tényleg túlzás, de a fent említett eset korántsem. Tuti, hogy pont egy ünnep legnagyobb kavarodásában, vagy éppen a megérdemelt pihenésünk alatt válik használhatatlanná toalettünk. Olyankor persze egy szakember sem áll rendelkezésünkre, merthogy ünnep van. Na, ilyenkor jönnek jól a jó öreg házi módszerek. Ha teljesen nem is oldják meg a problémát, egy kis időt nyerhetsz, míg egy „szaki” kihúz a… csávából.:-)

Az egyik legősibb módszer

Na jó, azért több évszázados múltra nem tekint vissza, de egy jó pumpa régóta a háztartások fontos kelléke. Ha közel és távol nem találsz egy ráérő szakembert, gumikesztyűt fel és pumpálj! Nem mondjuk, hogy egy tiszta meló, de megéri.

Ha nincs kéznél a pumpa

Nem biztos, hogy ez a megbízható eszköz mindenkinél van otthon (legalábbis az első dugulásig nem valószínű, hogy fellelhető odahaza). Ilyekor jó szolgálatot tehet egy 2 literes műanyag palack, kupakkal a tetején. Vágjuk le az alját, és a flakont az így keletkezett lyukkal lefelé dugjuk bele a WC lefolyójába. És most végezzünk vele pumpáló mozdulatokat. A következőkben hasonlóan járjunk el, mint a pumpa esetében.

A vállfa új élete

Ki hitte volna, hogy egy egyszerű, drótból hajtogatott vállfa a mélyebben lévő dugulások esetén is hasznunkra lehet! Így működik egy „ruhatartó” duguláselhárítóként: Hajtogassuk ki úgy a vállfát, hogy a végein egy-egy hurok keletkezzen. Az egyik majd „odabent” vagy „odalent” végez munkát, a másikkal pedig az egész szerkezetet tarthatjuk majd stabilan. Arra a végére, ami „lent” végzi majd a „piszkos munkát”, húzzunk egy rongydarabot, kidobásra ítélt kesztyűt, zoknit, hogy ne sértse fel a kerámiát. Ha ezzel megvagyunk, szépen csúsztassuk be a drót bebugyolált végét a lefolyóba, és toljuk egészen addig, amíg valami ellenállásba nem ütközik. Ha megvan az elakadás, végezzünk körkörös mozdulatokat a dróttal egészen addig, amíg a dugulás meg nem szűnik.

A mindent tudó ecet

Kevés olyan háztartási baleset van, ahol az ecet ne tudna segíteni. Szerencsére, némi sütőporral vegyítve a WC eldugulásakor is segítségünkre lehet:

Önts a WC-kagylóba egy zacskó sütőport, majd mehet rá egy kis ecet. A por azonnal reakcióba lép a folyadékkal, ez abból látni, hogy nagy valószínűséggel habzik majd. Fontos, hogy az ablakokat nyissuk ki, és a toalett tetejét semmiképpen ne hajtsuk le! Nagyjából 10 percig hagyjuk hatni a keveréket, majd forró vízzel öblítsük le. Külön-külön veszélytelen szerek, azért együtt óvatosan alkalmazzuk őket!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mit készítsünk articsókából?

Az articsóka nem része a hagyományos magyar konyhának, így jóformán nem is tudjuk elképzelni, hogy a pizzán kívül mit lehetne belőle készíteni. Pedig a világ konyhái remek recepteket álmodtak meg ezzel a különleges zöldséggel. Lássunk néhányat ezek közül, amellyekkel az articsóka belopja magát a kedvenceid közé!

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.