2016.10.18. 15:00:58 20958 363

6 szuper hasznos, új házi praktika ecettel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

20%-os ecet nélkül nem nagyon tudnék meglenni a konyhában és a fürdőszobában. Vízkőoldásra és természetes fertőtlenítőszerként már nagyon régóta használjuk, de az ecet tudása nem áll itt meg! Vesd be még több területen ezt az olcsó és hatékony, környezetbarát savat!

Ecet, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ecet, takarítás

1. Tudtad, hogy lemarja a rozsdát?

Készíts 1-1 arányban víz és ecet fürdőt a rozsdás háztartási eszközöknek, szerszámoknak, csavaroknak. Áztasd be őket egy pár órára, vagy akár egy napra ebbe az ecetes vizes keverékbe, sikáld át, és a rozsda el fog tűnni!

A rozsda ellen még ez is beválhat>>

2. Szappanmaradékok eltávolítása

A fürdőszobában mindenféle lerakódás és szennyeződés eltávolítására jó az ecet. Többek között a makacs szappan maradékot is fel tudod oldani egy rész ecet és egy rész mosogatószer segítségével. Ha ezt felhígítod forró vízzel, akkor felmosásra is jó ez a keverék, semlegesíti a szagokat, és fényes felületet hagy maga után.

3. A kávéfőző és a vízforraló takarítására

Egy ecetes vizes főzet és máris úgy fognak csillogni a kis háztartási gépek, mint új korukban. A vízkő és az egyéb lerakódások is eltűnnek róluk. Minimum fél órát hagyd hatni az ecetet (ecetes vizet), majd öblítsd át alaposan. A kávéfőző egyébként az egyik legtöbb baktériumot magába gyűjtő eszköz a konyhádban, az ecet fertőtleníteni is fogja!

4. Újjá varázsolja a használt ecseteket!

Ha beleszáradt a festék az ecsetbe, ezentúl nem kell kidobnod. Egy lábosba tegyél ecetet, helyezd el benne az ecseteket úgy, hogy sörtét lepje el az ecet, forrald fel, majd hagyd kihűlni. Mosd át az ecettel az ecseteket, fésüld át a sörtét, öblítsd le alaposan hideg vízzel. Mikor megszárad, olyan lesz, mint új korában.

5. Puhítja az anyagot!

Nemcsak a mosógépnek, hanem az anyagnak is jót tesz az ecet. Lazítja a szálakat, kimossa a lerakódott mosószer maradványokat és puhítja az anyagot. Segít a kellemetlen szagok semlegesítésében is, és nagyon gyengéd. Az öblítő helyett használj néha nyugodtan ecetet, nem fogod megbánni!

Cikkajánló: Hogyan lesz puhább a törölköző? 5 trükk>>

6. Eltávolítja a ragasztó és matrica nyomokat!

Ezt a tulajdonságát hamarosan ki fogom próbálni, és beszámolok a végeredményről. Az ecet jól használhat a matricák leszedéséhez. Spricelj rá a felületre ecetet egy szórófejes flakonból, hagyd hatni pár percig, majd jöhet a súrolás. Elvileg gyorsabban és hatékonyabban fog menni, mintha ugyanezt vizes áztatással próbálnád.

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...