2018.08.19. 10:41:26 10039 342

El a kezekkel! – Így is csökkentheted a betegségek terjedését!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan még augusztust írunk, de nincs mese, hamarosan beköszönt az ősz. Színes leveleivel, sokszor esős, szürke, ködös időjárásával, és sajnos az ilyenkor elmaradhatatlan náthával, tüsszögéssel, köhögéssel. Tehetünk valamit, hogy legalább egy kicsit csökkentsük az esélyét a betegségek terjedésének?

Kézmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézmosás

Természetesen! A gyakori, alapos kézmosás elengedhetetlen ilyenkor (is). Sőt, vannak részek a testünkön, vagyis inkább az arcunkon, fejünkön, amit piszkos kézzel nem nagyon kellene megérinteni. Ilyenek:

-A szánk: az itt található nyálkahártya meglehetősen érzékenyen reagál az esetlegesen idetévedő bacikra, úgyhogy el a kezekkel az ajkaidtól! Először irány kezet mosni!

-Szemek: piszkos kézzel semmiképpen sem érdemes a szemünket dörgölni, vagy akár csak hozzá érni, hiszen innen szinte egyenes az út a kórokozóknak a testünk többi részéhez. Persze, az itt „letáborozó” bacik sem tesznek túl jót „szemünk fényének”, hiszen gyulladást, irritációt okoznak.

-Az orrunk: az ugye alap, hogy nem turkálunk az orrunkban, ám nem csak azért, mert mondjuk nem szép látvány. A nem éppen tiszta kezünkkel, ujjunkkal rengeteg bacit, kórokozót juttathatunk be a szervezetünkbe ilyen módon.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...