2016.02.07. 14:55:01 7142 235

Éjszakai balesetek – Mit tehetünk ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kisgyermekként még sűrűbben, nagygyermekként ritkábban, de előfordulhat, hogy éjszaka apró baleset történik a kicsikkel – bepisilnek. Ennek lehetnek szervi, de sok esetben lelki okai is. Hogyan segíthet a szülő, hogy megszűnjenek, de legalábbis ne sűrűsödjenek ezek az esetek?

Pisilés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pisilés

Ha túl gyakran történnek ilyen balesetek, lehet, előbb vagy utóbb nem árt egy alapos kivizsgálás. De vannak apró trükkök, amivel mi, szülők is segíthetünk a problémán.

Legyen rendszer az estében!

Legyen egy megszokott, és mindig betartott rituálétok, amit a lefekvés előtt „eljátszatok” nap, mint nap. Így lesz idő a nap folyamán felgyűlt stresszt levezetni. Lehet ez a közös vacsora, egy kis összebújás, amikor is a gyerkőc elmesélheti, mi történt vele aznap.

Légy diszkrét!

Sok szülő úgy gondolja, a gyerek ágyba pisilési problémáit a gyerkőc egyik barátjának szüleivel, esetleg egy kedves baráti párral kell megbeszélniük, ami bizony a gyerek számára elég kellemetlen. Kérj segítséget szakembertől, de semmiképp sem olyantól, akit esetleg a gyermek is ismer. Ne hozd őt kellemetlen helyzetbe, ettől csak még stresszesebb lesz.

Büntetés? Felejtsd el!

Akár bünteted, akár megszidod a bepisilésért, mindenképpen nagyon rosszul jársz el! Inkább bátorítsd, hogy meg fog oldódni ez a probléma, és ha kell, együtt megkeresitek a megoldást. Minden apró eredményért dicsérd meg, hadd legyen sikerélménye.

Esti mese – ne maradjon ki!

Amíg a gyerek is igényli, mindenképp olvass neki este mesét. Ez szintén segít neki feldolgozni a napközben történteket. Azok a történetek, melyekben a főhős sikeresen megold egy problémát, még hatásosabbak lehetnek.

Fő a gyorsaság!

Ha még így is viszonylag gyakran előfordul az éjszakai ágyba pisilés, minél előbb vidd el a gyerkőcöt a gyerekorvoshoz, hogy fény derüljön rá, szervi, esetleg lelki okai vannak-e. Ha sokáig húzod, a szervi ok könnyen átcsaphat lelkibe, hiszen a gyermek elkezd szorongani attól, hogy gyakran bepisil.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...