2018.12.31. 18:07:16 11270 357

Együnk malacot, hogy kitúrja a szerencsénket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kis malacos recept szilveszterre és újév napjára csak jól jöhet, hiszen senki sem szeretne lemaradni a jószerencséről. :) Azonban köztudomású, hogy a csirke elkaparja, a hal pedig elviszi a szerencsét, a pulyka pedig mérget hoz a házhoz, szóval ezeket inkább ne fogyasszuk, ami viszont bizonyos: a disznó kitúrja nekünk!

Szilveszteri malacsült Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszteri malacsült Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Fűszeres malachús vagy császárhús nemcsak újévre

Hozzávalók a császárhúshoz:

  • 1,5-2 kg körüli császárhús
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág rozmaring
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 2 tk ételízesítő
  • 1/2 ek só
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 3 dl fehérbor (v. víz)

A császárhús bőrös felét egy éles késsel irdaljuk be rombusz alakban.

A kakukkfű és rozmaring levélkéket csipkedjük le a szárról, majd vágjuk fel apróra.

Ezután adjuk hozzá az ételízesítőt, ízlés szerint frissen őrölt színes borsot, a préselt fokhagymát, és keverjük össze.

A császárhús minden oldalát dörzsöljük be alaposan a sóval, majd a beirdalt bőr réseibe dörzsöljük bele a fűszerkeveréket. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a só, és az ízek kellően átjárják a hús.

Sütés előtt öntsük a tepsibe a bort, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a befűszerezett húst, majd fóliával fedjük le. (bor helyett vizet is önthetünk a tepsibe)

Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd 120 fokon pároljuk a húst 2 órán át. Ezután vegyük ki, és fordítsuk át a húst úgy, hogy a húsos fele kerüljön felülre, majd szintén fedjük le fóliával. Tegyük vissza a sütőbe, és pároljuk még 1 órán át, hogy a kellően megpuhuljon.

Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd vegyük feljebb a hőfokot, és kb. 1 óra alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem még 50 percig)

A sütőből kivéve hagyjuk a húst állni, kicsit hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.

Lencsefőzelékkel vagy akár lencsesalátával is fogyaszthatjuk, hogy biztosan eleget tegyünk az újévi babonáknak. :)

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Sok szerencsét mindenkinek az új évre!

JÁTSZATOK VELÜNK 2019-BEN IS⟩⟩

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában