2017.03.24. 13:12:30 12848 387

Egyszerű házi praktikák hajhullás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan gondoljuk úgy, hogy a hajhullás egyedül a férfiak problémája, azonban egyre több nő is találkozik ezzel a jelenséggel, főként 40 éves kor felett.

Hajmosás, öblítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmosás, öblítés

Sokat tehetsz hajad egészségéért megelőzéssel, pl. friss, természetes táplálékokat tartalmazó változatos étrenddel, ami bőségesen tartalmaz A-, B-, és E-vitamint.

Bánj óvatosan a hajaddal a hajmosás során, a szárítást pedig kíméletes hőmérsékleten történjen.

A hajhullás elleni harcban szintén segítségedre lehet a vérkeringést serkentő, illó-, vagy olívaolajos fejmasszázs és a gyógynövényes hajöblítés. Az utóbbihoz a csalán a legkiválóbb választás: csak 5 liter víz és egy marék csalán, amire szükséged lesz!

Kóros esetben mindenképp konzultálj szakorvossal, de ameddig a diagnózis megszületik, kipróbálhatod az alábbi házi hajhullás elleni pakolást: Néhány gerezd fokhagymát (kb. 1 evőkanálnyi legyen) pépesítsünk össze, majd 1 ek. mézzel keverjük össze, ehhez kell adni 2 tojás sárgáját és 1 ek. aloe gélt. A jól kikevert masszát tegyük hűtőbe, ez lesz a pakolásunk. Min. 7 dl vízből és 3 ek. kamillából készítsünk teát. (Ha hosszú a hajad, akkor többre lesz szükség.)

Vegyük ki a pakolást a hűtőből, és vigyük fel a hajtövünkre. 20 perc után mossuk ki a hajból, majd a kihűtött kamillateával öblítsük le azt.

Hajhulláskor tanácsos elkerülni a hajformázás összes alternatíváját, hogy ne károsítsd tovább a hajszálakat.

A hajhullást a hormonális változásokon, a nem megfelelő életmódon, és belső gyulladáson kívül okozhatja a túlságosan sok stressz is. Jön a jobb idő, relaxálj és sportolj a friss levegőn!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...