2015.07.31. 10:00:00 10889 269

Egyél a cukorbetegség ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A cukorbetegség más néven glükóz-intolerancia. Erre gondolj, amikor bevásárolni mész, vagy ételt készítesz! Nem tudjuk helyettesíteni az orvosokat, nem is próbálunk ilyet, csak kicsit távol akarjuk tartani őket. Összegyűjtöttük, mely ételeket kerüld, és melyeket fogyaszd ahhoz, hogy a cukorbetegséget kicsit távolabbról szemlélhesd!

Egészséges étkezés | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés | Fotó: 123rf.com

Szabályok

Az alábbi alapszabályokat kell csak betartanod, kicsit sem lesz nehéz!

1. A glükózban gazdag ételeket kerüld: kenyér, főleg a fehér kenyér, rizs, tészták és burgonya! 2. Addig egyél, amíg már nem vagy éhes, és ne addig, amíg tele leszel! 3. Ne hagyj ki egy étkezést sem, főleg ne a reggelit! Egyél gyakrabban, kisebb adagokat, legyen tízórai és uzsonna is. 4. Egyél sok proteint: húsokat és sajtot, minden étkezés során.

Amit ehetsz

Zöldségek: naponta négyszer egyél zöld leveles zöldségeket. Azaz brokkolit, spenótot, spárgát: azokat, a zöldségeket, amelyeknek nem a gyökerét fogyasztjuk. Kb. 180-200 grammot fogyaszthatsz egyszerre. 

Húsok és tojás: annyit ehetsz belőlük, amennyit szeretnél. Idetartozik tehát a tojás, a szárnyas- és vörös húsok, valamint halak. Csak a kettes szabályt tartsd be: annyit, amíg már nem vagy éhes.

Sajt: napi 110-120 g-ot ehetsz belőlük, kemény vagy lágy sajtot, például parmezánt vagy cheddart. Viszont a fenti mennyiséget ne egyszerre edd, el kell osztanod, legalább 3 adagra.

Gyümölcsök: gyakran mondják, hogy a gyümölcsökből soha nem elég: ez azonban a te esetedben nem igaz, maximum 200 g-nyi dinnyét ehetsz, vagy ugyanennyi bogyós termést.

Ízesítők: mustár, torma, szója- vagy tabasco szósz lehet, majonéz, ketchup kizárva.

Salátaöntetek: helyettesítsd az ízesített önteteket, olajjal vagy ecettel. Sajnos az öntetek többnyire tartalmaznak cukrot.

Olajak: az olíva és a repce jó, a többi nem, így azokból csak keveset használj/fogyassz!

Italok: Víz mehet, legalább napi 2 liter. Ihatsz 2 pohár cukormentes üdítőt naponta, vagy teát cukor nélkül, illetve kávét. Kávéból a forróság miatt lehetőleg koffeinmenteset igyál. Amit sajnos egyáltalán nem lehet, az az alkohol, se sör, se bor, se égetett szesz!

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...