2018.11.15. 18:26:27 10126 315

Egy igazán ünnepi desszert - a várakozás jegyében!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pite az egyik legnépszerűbb sütemény, a marcipán az egyik legfenségesebb hozzávaló, a körte pedig egy pikáns ízvilágú kiegészítő, amitől csak még különlegesebb lesz ez a dekoratív desszert. Természetesen karácsonyra ajánljuk!

Marcipános - körtés pite | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Marcipános - körtés pite | fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Körtés-marcipános pite

Tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:

  • 25 dkg liszt (Nagyi titka)
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin (vaníliás ízű)
  • 7 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • szükség esetén 1 ek hidegvíz

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, és a darált diót, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá , hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig.

A nagyobb tésztagombócot nyújtsuk ki piteforma méretűre, és béleljük ki vele a formát.

Töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg marcipán
  • 3 db Vilmos körte
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj

A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, egyenletesen reszeljük rá a piteformában lévő tésztára.

A körtét hámozzuk meg, vágjuk ketté, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre.

Ezután a körtecikkeket helyezzük rá a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd szórjuk meg a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.

Ezután vegyük ki a hűtőből a félretett tésztát, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a formára, tenyérrel kissé lapogassuk le, és villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!