2019.09.22. 15:36:46 3339 62

Édes álmok és a mobil? Szuper applikációk a minőségi pihenésért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkorunkban odáig voltunk az esti mesékért, és milyen szép álmaink voltak így, hogy a nap nehézségeiről elterelődött a figyelmünk! Nem meglepő, hogy a felnőttek számára is ajánlott közvetlenül lefekvés előtt relaxáló tevékenységet folytatni, azaz kikapcsolni azt a fránya, mindig agyaló agyunkat.

Ébredés egy pihentető alvás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés egy pihentető alvás után

A feladat nehéz, de nem reménytelen, főként, hogy a hasznos appok világát tovább bővítik a megnyugvást és a nyugodt pihenést elősegítő alkalmazások. Sajnos azok, akik nem figyeltek oda az angol nyelvórákon, azok most kis hátrányban lesznek, mivel ebben a témakörben jóval kevesebb magyar nyelvű alkalmazást találni, mint angolt.

HEADSPACE – meditáció és alvás

A 10 napos ingyenes verzió is szépen végig vezet a meditáció folyamatán, amiben időzítők is a segítségünkre vannak. Azonban a kb. 50 perces kis audio fájlok felnőtteknek szóló esti meseként is értelmezhetőek. A meditáción és az alváson kívül számos más helyzetben (stressz, gyász) is hasznos segítség.

WHITE NOISE FREE – kikapcsolódás és koncentráció

A kicsik és nagyok által használható alkalmazás nemcsak a könnyedebb elalváshoz teremt hangulatot, de koncentrációt igénylő teendők, p. tanulás során is hasznos segítőtárs. A számtalan hangból kiválasztott kedvenceinkhez automatikus kikapcsolás is időzíthető. A gyártó által elhelyezett hirdetések révén az app ingyenes.

SLEEP CYCLE – egészség– és alváskövetés

Egyszerűbb ébredést és jobb alvást ígér ez a program. Mivel segít feltérképezni az alvási szokásainkat is, egy optimálisabb ébresztési időpont választható ki magunknak, emiatt felfrissültebben ébredhetünk. Diagramok segítik az eredményeink összegzését, amik exel-fájlként is kinyerhetők az appból.

Természet hangjai - megnyugvás

Megnyugtató hangok (összesen 13 féle) a minket körülvevő gyönyörű világból, hogy úgy aludjunk, mint a kisbabák. Az offline módban is működő, ingyenes app testre szabható hangokat ajánlj. Az időzítő automatikus kikapcsolási funkciót is tartalmaz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.