2022.07.13. 09:35:00 7022 267

Ecettel a szépségünkért: Egészségügyi és egyéb tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mielőtt megint körbejárnánk a legközelebbi bevásárlóközpontot, hogy egészségügyi és szépségápolási termékekre vadásszunk, nyúljunk inkább be a tisztítószeres szekrényébe és hagyjuk az ecetet más szerepkörben is sziporkázni.

Ecet a szépségápolásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ecet a szépségápolásban

Az ecet és a gyümölcsecet olyan csodaszereink, amelyeket nem csupán a takarítás és a főzés során használhatunk sikerrel, de számos szépségápolási kihívás és kisebb baleset során is kapóra jöhet.

1. Ecetet a hajra!

Zsíros hajtövek ellen

Az ecet zsíroldó hatása a hajmosás során ugyanúgy kihasználható, mint takarításkor: Mossuk meg a hajunkat a szokásos módon, majd vigyünk bele a rutinunkba egy plusz lépést. Öntsünk végig a hajunkon negyed csésze ecetet, végül öblítsük ki alaposan a hajunkból.

Tartós hajszínért

Főleg a nyári hónapokban jellemző, hogy a festett haj élénk színe megkopik. Ezt megakadályozandó, a szép hajszín megőrzése érdekében rendszeresen öblítsük le a festett hajat is fehér ecettel.

Száraz sampon helyett

A hajmosások között nem csak a púderszerű szemcsék segíthetnek felszívni a felesleges faggyút a hajtövek körül, az ecet hasonlóképpen újjáélesztheti a hajat. Ehhez csupán 1 teáskanál ecetet szükséges 2 csésze vízhez kevernünk egy egy szórófejes palackban, majd a szert a hajtövekre permeteznünk.

2. Nyári praktikák ecettel

Rovarcsípések enyhítése

Az ecet régi praktika a viszkető rovarcsípések kezelésére: Az érintett bőrfelületet egyszerűen törölgessük át ecetbe áztatott vattakoronggal.

Nap égette bőr hűsítése

A leégés okozta fájdalom enyhítése érdekében az előző trükköt ismét bevethetjük. Nagyobb vattakoronggal vagy puha törölközővel óvatosan ecseteljük le az égett területet ecettel.

Úszófül kockázatának csökkentése

A hallójárat kellemetlen bakteriális fertőzése ellen a z uszodában vagy a vízparton töltött napokon érdemes 1 rész ecetből és 5 rész meleg vízből álló oldatot csepegtetni mindkét fülbe naponta többször.

3. Lábápolás ecettel

Körömgomba kezelésére

Csúnya körömgomba esetén áztassuk a körmeinket 1 csésze ecet és 2 csésze meleg víz keverékében minden nap negyed órán keresztül.

Kellemetlen lábszag ellen

Az ecetes vízben történő lábáztatás nem csupán a körömgomba okozói, de a kellemetlen szagokért felelős baktériumok ellen is védelmet nyújthat.

4. Egyéb praktikák ecettel

Orrvérzés elállításához

Az ecetben lévő ecetsav orrvérzés esetén is segítségünkre siethet: csak nedvesítsünk meg egy vattakorongot ecettel, és tamponáljuk vele a vérző orrlyukat.

Csuklás megszüntetéséhez

A szinte szüntelen csuklást is elállíthatjuk egy teáskanál bármilyen ecettel! Bár az íze miatt inkább az almaecet ajánlott, amit igény szerint kevés vízzel is elkeverhetünk. Ezáltal csillapíthatjuk a csuklást okozó izomgörcsöket.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában