2016.06.06. 14:26:37 13963 334

Dolgok, amiket kidobunk, pedig akár pénzzé is tehetnénk őket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Apróságok, amiket anélkül a szemétbe dobunk, hogy akárcsak egy percig is elgondolkoznánk, hogy vajon másra még jó lehet-e. Pedig egészen izgalmas dolgok készülhetnek még a műanyagkupakból is, éppen ezért egy modern képzőművésznek vagy kreatív anyukának aranyat ér a legtöbbször szemétnek ítélt holmi, főleg, ha sokat össze tudunk gyűjteni belőlük!

Műanyag kupakok

Műanyag kupakokat jótékony céllal is sokan gyűjtenek, igaz, arról nem minden esetben tudunk meggyőződni, hogy tényleg arra használják-e fel, amire mi adtuk. De tény, hogy létezik a jótékonysági kupakgyűjtés iskolákban, munkahelyeken, kis közösségekben. Ha nem jótékonysági célra ajánlod fel, akkor akár el is adhatod: kézműveseknek vagy szelektív hulladékgyűjtő központokban. A leadott kupakokból műanyag tárgyak készülhetnek, pl. virágcserép, tároló rekesz, öntöző kanna stb. A művészek pedig akár különleges képeket is készíthetnek ezekből.

Parafadugó

No, ez igazán csalogató a kézművesek számára, és azoknak is, akik saját kezű dolgokkal akarják kidekorálni az otthonukat. Szóval, ha gyakran bontasz otthon bort, kezdd el gyűjteni a dugókat, mert parafából eszméletlen dekorációk készülhetnek – akár Te is elkészítheted, vagy tömbösítve eladhatod a gyűjtött portékát.

Régi gombok

Kézművesek, varrónők, dekoratőrök szintén harapnak a ritka gombokból összeállított csomagokra. Ne dobd ki őket, és mentsd le a mama ruháiról is őket. Van, akinek jól jöhet, és egy apróhirdetéses site-on vagy a bolhapiacon biztos el tudod adni.

Papírgurigák (wc-papír, papírtörlő)

Hát, talán ez a legérdekesebb, de a kézművesek, sőt, a gyerekes szülők még ezt is tömegével kereshetik. Sok minden készülhet belőlük. Szalvétagyűrű, papírállatkák, házikó, ajtódísz, sőt tárolásra is alkalmas.

Használt póló és ing

Egy zsák használt, számodra értéktelen ruha másnak igazi kincses bánya lehet, szóval ne dob ki, inkább add el! A férfiingekből akár női kisruha vagy ing is készülhet, a használt pólókból pedig kendők, ruhák, táskák, szőnyegek, ékszerek lehetnek. Szóval ismételten, a kézművesek, varrónők hálásak az ilyen kincsekért. Csak fel kell dobnod egy apróhirdetéses oldalra.

Fém italos doboz nyitófüle

Na, ebből van, akinek sosem elég, bármilyen érdekes is. Nyakláncok, karkötők, övek, függöny és megannyi minden készülhet belőle. Szóval a sörös és kólásdobozok fülét ne dobd ki, inkább gyűjtsd egész nyáron, és add el ősszel a csomagot.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...