2020.09.14. 17:53:20 11228 286

Dobd fel rózsaszínes árnyalatokkal a lakást - szobanövényekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még kaptunk ugyan pár napot a nyárból ráadásnak, de hamarosan egyre borúsabbra fordul az idő és vissza szorulunk a lakásba. A jó hangulatot (és egy cseppnyi vidám nyarat) viszont megőrizhetünk a belső terekben is, ha rózsaszínben pompázó virágokkal vesszük magunkat körül.

Szobafikusz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szobafikusz

Letisztul minimál, klasszikus, vintage vagy modern otthonba egyaránt jól beilleszthetők ezek a vidám, mégis elegáns színben pompázó szobanövények. Persze minden cserepes érték egy szobában, de a rózsaszín valódi különleges finomságot kölcsönöz a térnek. A sötétzöld és a rózsaszín kombinációja pedig már önmagában egészen különleges, izgalmassá teszi a helyet, ahová kerül. Nézzük, milyen cserepesek közül válogathatunk…

Nyíllevél

Finom pasztell rózsaszín árnyalata átmenetekkel vegyül a levélzöld színnel, viaszos, fémes csillogása ezzel együtt rendkívül egyedülállóvá teszi. Levelének szívre emlékeztető formája és egyedi textúrája olyan meglepő, hogy látogatóid könnyen hiszik majd művirágnak. Sok fényben remekül érzi magát. Függő és álló kaspóban egyaránt csodás, akár már a bejáratnál lenyűgözhet minden hazaérkezéskor. Magas páratartalom mellett érzi igazán nagyszerűen magát, ezért száraz időben és melegben érdemes vízpermettel kényeztetni a leveleit.

Pettyeslevél

Ha a dalmata kutyákat a teremtő művészi alkotásaként értékeled, a pettyeslevéltől is hátast dobsz majd! A mélyzöld alapot rózsaszín szeplők borítják, amik napos helyeken érvényesülnek igazán. Ablakpárkányra viszont csak akkor helyezd, ha nem éri közvetlen tűző napsugárzás. Madagaszkárról származó növényként nem kedveli a szárazságot, ügyeljünk rá, hogy földjét mindig kicsit nyirkosan tartsunk.

Szobafikusz

Ez a nem túl igényes klasszikus növény, „csinosabb köntösben” sokkal elegánsabbá válik. A rózsaszín levélszélek egészen feldobják a látványt és a növény nem igényel több törődést hagyományos, egyszerű zöld társánál. Ha tehát nem vagy egy nagy növény mágus, mégis jó lenne életben tartani valami finom színben pompázó „zöldséget” otthon, akkor a szobafikusz ezen verziója a tökéletes választás számodra! Mivel leveleinek nedve erősen mérgező, elhelyezéskor tartsuk szem előtt, hogy kisgyerekek és háziállatkák számára elérhetetlen legyen.

Filodendron

Elképesztően szép, már-már valószínűtlen a filodendron megjelenése. Levelei alapvetően sötétzöld színekben játszanak, itt-ott világosabb mintákkal, jónéhány azonban kiemelkedik a többi közül rózsaszínben pompázva félig, vagy akár egész terjedelmében. A fiatalabb növények halványabb árnyalatban növekednek, majd pár év múltán a pasztellszín élénk, intenzív pinkre vált. Hogy miért nem tart mindenki otthon egy-egy ilyen csodát? Erre is meg van a magyarázat. Filodendront beszerezni majdhogynem képtelenség. Ha mégis sikerül szert tennünk rá, válasszunk hozzá méltó központi helyet neki a lakásban!

Lándzsalevél

Lándzsahegy formájú levelei lázadozva merednek az ég felé, sokkal inkább életet, pezsgést és egy kis vadságot mutatva, mint eleganciát. Fiatalos miliőbe tökéletesen beleilleszthető. Színes levelein a pink, a rózsaszín és a lila árnyalatai keverednek a zölddel, de néhol még egy kis aranyszínen is rajtakaphatjuk. Világos helyen, közvetlen napfénytől óvva helyezzük el. Nyugodtan vállaljunk be lándzsalevelet akkor is, ha nem csörgedezik kertész-vér az ereinkben, a szobafikuszhoz hasonlóan nincs szüksége komoly ápolásra ahhoz, hogy teljes pompájában tündökölhessen!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...