2023.05.23. 17:20:00 6855 256

DIY fényvédő krém: Amíg csak egy icipici napvédelem kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokat törhetjük a fejünket, amikor az egészségünkre ártalmatlan, de hatékony fényvédő készítményt szeretnénk használni. A bőrrák elkerüléséhez kikísérletezett naptejek legtöbbje a véráramban kerülve károsíthatja a hormonháztartás. A házilag, természetes anyagokból készített szerek hatékonysága pedig erősen megkérdőjelezhető.

DIY naptej használata - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com DIY naptej használata

Okosan kell tehát lavírozni, és bolti készítmények közül is érdemes a cink-oxid vagy titanium-dioxid tartalmú, ásványi alapú naptejeket választani, ha nem bízunk a házilag készíthető fényvédő krémek megfelelő védelmében.

Mivel cink-oxidot háztartási felhasználásra is lehet vásárolni, így nyilván felmerül a kérdés a természetes megoldások kedvelőiben azzal kapcsolatban, hogy miért is ne lehetne akkor ennek segítségével otthon fényvédő krémet keverni? Lehet? Minden bizonnyal. Érdemes? Csak bizonyos megkötésekkel!

DIY naptej cink-oxiddal

Hozzávalók:

1/4 csésze kókuszolaj
1/4 csésze shea vaj
50 gr cink-oxid por
60 gr méhviasz
1 teáskanál E-vitamin olaj
15-20 csepp bőrbarát illóolaj (Kivéve fényérzékenyítő citrusok!)

Elkészítés:

Melegítsük össze a kókuszolajat és a méhviaszt egy kisebb lábasban alacsony hőfokon, majd olvasszuk bele a shea vajat is a keverékbe. A tűzről levéve keverjük hozzá a cink-oxidot, és csepegtessük bele az E-vitamin olajat és a választott illóolajat is.
Alaposan keverjük ki a krémet, majd zárjuk légmentesen záródó tégelybe!

Az így elkészült fényvédőt használjuk a bolti naptejeknél jóval gyakrabban újrakenve, és inkább gyengébb napfénynek kitett alkalmakkor használjuk, pl. amikor huzamosan egy fa árnyékában töltjük az időt.
Az otthon készített naptejek a szekértők szerint nem alkalmasak gyermekek és érzékeny bőrű felnőttek számára még kiegészítőként sem a fényvédelem során!

Forrás: zoldbolt.hu, divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy mágnest kellene cseréltetnem? – A vonzás törvényéről

Az egyre szélesebb körben ismert és populáris vonzás törvénye, mely a jólét növelésére és a siker vonzására összpontosító régi filozófiára épül, manapság reneszánszát éli. A vallási és filozófiai hagyományokból kifejlődött nézetet a 20. század elején a Napoleon Hill könyveknek – pl.: a Gondolkozz és gazdagodj – köszönhetően újra az érdeklődések centrumába került. A stafétabotot később olyan szerzők vették át, mint például Louise L. Hay az Éld az életed!, és Az erő benned van! c. sikerkönyvek írója.

Gyors sós nassolni való - Ha nem szeretnéd órákig járatni a sütőt!

Nyáron egy étel annál jobb, minél gyorsabban elkészül, minél könnyedebb, esetleg „hűvösebb”, illetve minél kevesebben időre kell miatta bekapcsolni a sütőt. A saláták, főzés nélküli levesek jó ötletnek bizonyulhatnak, ám néha jól jön egy-egy laktatóbb fogás.

Így marad friss az agyad

Az agy karbantartása ugyanolyan fontos dolog, mint a testünk bármelyik részével való törődés. Igaz, hogy az agyunkkal nem igazán foglalkozunk annyit, mint például a túlsúlyunk leküzdésével. Nem gondolnánk miért is van ennek nagy jelentősége, pedig a válasz rendkívül egyszerű: minden fejben dől el! Ezt a mondást elég gyakran halljuk, de igazán nem értjük, hogy mit jelent. Most elmeséljük, miért érdemes olyan módszerekkel foglalkoznunk, amelyekkel az agyunk működését serkentjük.