2020.08.30. 15:10:19 9818 296

Dekoratív előkertek - és még annál is több!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csupasz, vagy a forgalom kipufogógázától megszürkült falak kissé gyászos látványt nyújthatnak, főként az ősz végi hónapokban. Még van kis időnk, hogy a természet szépségét segítségül hívva, élettel telibb látványt nyújthasson otthonunk bejárata!

Dekoratív előkert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dekoratív előkert

Az otthon lakok többnyire már kívülről is hívogatók, melegséget sugároznak. Az elvárosiasodott lakóhelyek azonban egy kis fantáziával és némi kertészkedéssel természetközelibb kinézetet kaphatnak. Figyeljünk arra, hogy a napfény és a szél mértékének megfelelő növényeket válasszunk mindenhová!

1. Növényeket az ablakpárkányba!

MuskátliMuskátli

A balkonládák és a bele ültethető növények azért jók, meg viszonylag kevés „karbantartással” tehetik mutatóssá a homlokzatunkat. Szezonálisan választhatunk a ládákba növényeket: tavasszal például nyílhat bennük tulipán és nárcisz, nyáron futhat le belőle a színpompás muskátli, míg ősszel a kis árvácskák vagy akár krizantémok is vidámíthatják napjainkat.

2. Növényeket az előkert nagyságához mérten!

Amennyiben a lehetőségeink szűkösek, a nagyobb, bokrosabb növények helyett válasszunk olyanokat, amelyek magasabbra nőnek. A levendulából például létezik mindkettő fajta. Arra vigyázzunk, hogy a magasabb növények az ablakok előtt se fogják le a fényt. A ház előtti kis terület is képes arra, hogy minden évszakban más és más arcát mutassa. Könnyen gondozható növényeket választva egy kis sziklakerttel változatos formákat hozhatunk létre. A szépen és könnyedén formázható sövények egy kis extra magánéletet nyújthatnak számunkra.

3. Futónövényt a falra? Ha van szúnyogháló, miért is ne?

Az angol vidéki kis kúriák hangulatát árasztják a futórózsákkal felfuttatott falú házacskák. A rozsdamentes vagy fából készült rácsrendszerek segíthetik úgy elrendezni a növényeket a falon, ahogy nekünk az a legjobban tetszik. Ajánlható erre a célra számos díszes levelű szőlőfajta, az illatos lonc, az iszalagok vagy az elhíresült lilaakác. Ha félünk, hogy az indákon bejuthat a házba rovar vagy rágcsáló, hálókkal védekezhetünk ellenük.

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/plants-for-house-exteriors

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Aranyló, puha ételek készítése egyszerűen sauté főzési technikával

A sauté (ejtsd: szóté) egy francia eredetű főzési technika, amely azt jelenti, hogy az ételt magas hőmérsékleten, kevés zsiradékon (például olajon vagy vajon) gyorsan megpirítjuk. A technika célja, hogy az étel külső része aranybarnára süljön, miközben a belseje lédús és puha marad. A „sauté” szó francia jelentése „ugrani” vagy „szökkenni,” amely arra utal, hogy az ételt gyakran mozgatni kell a serpenyőben, hogy egyenletesen süljön meg.

Gondoskodjunk a jövőről takarékoskodással

A pénzmegtakarítás a jövőről való gondoskodás egyik alapvető szokása, azonban ennek megvalósítása egy sor tényezőtől válik függővé. Rögtön a sor elején helyhez jut a családi környezet pénzhez való hozzáállása, erről való gondolkodása, hiszen a gyermekek felnőttként azt a mintát fogják követni, amit eltanulnak a hozzájuk legközelebb állóktól.

Rákellenes tulajdonsággal bíró, soknevű, fura „gyümölcs” – a padlizsán

Az egyebek mellett tojásgyümölcsként és török paradicsomként is emlegetett padlizsán változatos elkészítési módot kínál, hiszen sütve és főzve, előételként és főételként, salátaként és töltött változatban egyaránt kényezteti az ízlelőbimbónkat. Ez a zöldségnövény már évszázadok óta a hagyományos orvoslás egyik szereplője, amelyet például a cukorbetegség kezelésére és az asztma enyhítésére is alkalmaztak.