2020.08.30. 15:10:19 9596 295

Dekoratív előkertek - és még annál is több!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csupasz, vagy a forgalom kipufogógázától megszürkült falak kissé gyászos látványt nyújthatnak, főként az ősz végi hónapokban. Még van kis időnk, hogy a természet szépségét segítségül hívva, élettel telibb látványt nyújthasson otthonunk bejárata!

Dekoratív előkert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dekoratív előkert

Az otthon lakok többnyire már kívülről is hívogatók, melegséget sugároznak. Az elvárosiasodott lakóhelyek azonban egy kis fantáziával és némi kertészkedéssel természetközelibb kinézetet kaphatnak. Figyeljünk arra, hogy a napfény és a szél mértékének megfelelő növényeket válasszunk mindenhová!

1. Növényeket az ablakpárkányba!

MuskátliMuskátli

A balkonládák és a bele ültethető növények azért jók, meg viszonylag kevés „karbantartással” tehetik mutatóssá a homlokzatunkat. Szezonálisan választhatunk a ládákba növényeket: tavasszal például nyílhat bennük tulipán és nárcisz, nyáron futhat le belőle a színpompás muskátli, míg ősszel a kis árvácskák vagy akár krizantémok is vidámíthatják napjainkat.

2. Növényeket az előkert nagyságához mérten!

Amennyiben a lehetőségeink szűkösek, a nagyobb, bokrosabb növények helyett válasszunk olyanokat, amelyek magasabbra nőnek. A levendulából például létezik mindkettő fajta. Arra vigyázzunk, hogy a magasabb növények az ablakok előtt se fogják le a fényt. A ház előtti kis terület is képes arra, hogy minden évszakban más és más arcát mutassa. Könnyen gondozható növényeket választva egy kis sziklakerttel változatos formákat hozhatunk létre. A szépen és könnyedén formázható sövények egy kis extra magánéletet nyújthatnak számunkra.

3. Futónövényt a falra? Ha van szúnyogháló, miért is ne?

Az angol vidéki kis kúriák hangulatát árasztják a futórózsákkal felfuttatott falú házacskák. A rozsdamentes vagy fából készült rácsrendszerek segíthetik úgy elrendezni a növényeket a falon, ahogy nekünk az a legjobban tetszik. Ajánlható erre a célra számos díszes levelű szőlőfajta, az illatos lonc, az iszalagok vagy az elhíresült lilaakác. Ha félünk, hogy az indákon bejuthat a házba rovar vagy rágcsáló, hálókkal védekezhetünk ellenük.

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/plants-for-house-exteriors

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...