2023.06.20. 13:20:00 6211 216

Dalban mondom el: Női nevek, mint zenei címadók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki szép emlékei, ki kevésbé szép emlékei miatt emlékszik vissza egy-egy hölgyre az életéből. Az írók, költők, de még a zenei szövegírók is olyan kivételes helyzetben vannak, hogy nyilvánosan dolgozhatják fel legmeghatározóbb emlékeiket. Nőkről sok dal szól, és ezek közül sok még címadó nevének is az adott hölgy nevét kapta!

Fülhallgató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fülhallgató

A szóban forfó nő lehet az édesanya, egy boldog vagy boldogtalan szerelem, esetleg egy olyan nőszemély is, aki ki tudna kergetni minket a világból. A lényeg azonban az, hogy a magyar és a nemzetközi zenei paletta örök emléket állít ezeknek a nőknek.
Az angol nyelvű dalok közül itt most a magyar megfelelővel is rendelkezőkre koncentráltunk. Hallgasd meg őket, hogy kiderüljön, a te keresztneved is a válogatott dalok között van-e!

Kistehén - Adél

Hungária - Randi Andi

Postás Józsi - Beáta

Paul Anka - Diana

Cseh Tamás - Esetleg Edit

Kispál és a Borz - Emese

Hurts - Evelyn

Beatles - Julia

Korda György Lady Laura

Heaven Street Seven - Márta

The Art Company - Susanna

Forrás: www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…