2014.05.02. 12:30:00 4555 32

Csökkentse kávézva a cukorbetegség esélyét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több mint 120 000 vizsgált alany, 20 évnyi kutatás során: igazoltnak tűnik, hogy a kávé fogyasztása csökkentheti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Nem a koffein hatása ez, és persze nem általános gyógyszer.

A kávé számos antioxidánst és bioaktív összetevőt tartalmaz. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A kávé számos antioxidánst és bioaktív összetevőt tartalmaz.

Sok más egyéb tényező

Sok tényező befolyásolja a cukorbetegségre való hajlamot, ilyenek a dohányzás, kor, súly, életmód, alkoholfogyasztás, valamint a családi kórtörténet. Mindezek figyelembe vételével készült a kutatás, ezért is volt szükség a viszonylag magas számú résztvevőre.

Kevés számít

A kutatások arra irányultak, hogy már nagyon kis mennyiséggel növelve a napi kávé fogyasztást (kb. 3,5 ml-nyi!) is mérhetően, közel 11%-kal csökkentette a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Azoknál, akik ennyivel kevesebb kávét ittak, 17%-kal nőtt ez az érték.

Nem a koffein

A vezető kutató szerint ez nem a koffein hatása, a kávé tartalmaz még számos antioxidánst és bioaktív összetevőt, amelyek fontosak a glükóz anyagcseréjéhez. Ugyanezek a hatások érhetők el koffeinmentes kávéval is.

Nem gyógymód

Meg kell jegyezni, hogy a kávé nem gyógyszer, a cukorbetegség elleni legjobb védekezés az egészséges táplálkozás és aktív életmód. A kávézás sem kompenzálja a zsíros, cukros, egészségtelen ételek és a dohányzás egészségre káros hatásait.

Forrás: blog.nytimes.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!