2015.09.25. 08:00:00 10723 296

Csökkentsd háztartásod költségeit szobáról szobára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hónapról hónapra élsz? Talán épp itt az ideje meghúzni a gyeplőt és spórolni a mindennapi kiadásokon. Kezdd a lakásod felülvizsgálatával, haladj szobáról szobára!

Csöpögős csap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csöpögős csap

A nappaliban

TV: válts egy olcsóbb csomagra a kábelszolgáltatódnál vagy keress másik szolgáltatót, ahol Te magad válogathatod össze a számodra érdekes csatornákat.

Elektronika: Kapcsolj ki mindent, de ne csak a távirányítóval!

Villany: A hagyományos izzókat cseréld energiatakarékosra és a nagy lámpa helyett inkább az állólámpát égesd huzamosabb ideig.

Bútorok: Ha valamit le kell cserélni, először nézz körül a használt bútorok között, hasonlítsd össze az árakat online.

Fűtés és hűtés: Amikor nem vagy otthon nem kell, hogy olyan meleg legyen és a klímát sem kell egész nap zúgatnod. Válassz programozható termosztátot!

A konyhában

Konyhai kisgépek: hosszútávon jobban megéri, ha a lehető legenergiatakarékosabb hűtőt, fagyasztót és mosogatógépet választod.

Víz: A mosogatógépet csak akkor kapcsold be, ha tele van. Ha a hagyományos módon mosogatsz, ne folyasd a folyamatosan a csapvizet! Az ásványvíz helyett vegyél vízszűrős kancsót!

Takarítás: A papírtörlő helyett használj újra használható szivacsokat, rongyokat és készíts magadnak olcsó takarítószereket ecettel illetve szódabikarbónával. Ne feledd, a mosogatószer is több mindenre használható.

Spájz: vásárolj nagyobb kiszerelésben és tárold itt vagy a pincében a tartalékot.

Maradék: Mielőtt bevásárolnál, nézz körül a hűtőben és a fagyasztóban, használd fel a maradékokat!

Fürdőszoba

Zuhany: Használj olyan zuhanyfejet, ami kevés vizet enged át magán egyszerre és rövidítsd le a zuhanyzás idejét. Egyébként is szárítja a bőrt a hosszú zuhany! Mindenképpen fogyasztás alapján fizesd a vízdíjat és ne átalányt!

Mosdókagyló: Fogmosás és borotválkozás közben zárd el a csapot, ne ömöljön a víz!

WC: Ruházz be egy kétgombos, víztakarékos tartályra, ami mindig annyi vizet enged majd, amennyire éppen szükség van.

Mosás: Csak akkor indítsd el a mosógépet, ha tele tudod pakolni. Tartsd karban a mosógépet, hogy sokáig hatékonyan szolgálhasson. Ehhez itt olvashatsz tippeket>> A ruhák száradjanak a a levegőn, nincs szükség szárítógépre.

Hálószoba

Világítás: Legyen éjjeli lámpád, és csak ezt használd késő éjszaka valamint reggel, amikor nincs akkora fényre szükség. Természetesen itt is energiatakarékos izzókat alkalmazz!

Fűtés: A hűvös hónapokra legyen pár meleg pléd kéznél, így nem kell túlságosan befűteni a szobában éjszakára.

Ruhásszekrény: Szortírozz! Add el azokat a ruhaneműket, amelyekre már nincs szükséged, vagy több mint egy éve nem hordtad. A döntésben segítség lehet a következő kérdés is: Most megvásárolnád azt a ruhaneműt?

Étkező

Használd többet! Főzz egyszerre több napra, és felejtsd el a pizzarendelést, a gyors és normál éttermeket.

Padlás

Szigetelj! Ne hagyd, hogy a meleg a padláson távozzon, szigeteld le hatékonyan a padlást.

Lomtalaníts! Egy csomó mindent tárolsz itt? Nézz körül, szortírozz, és amit lehet adj el!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...