2021.10.07. 17:15:00 8485 272

Csokis trüffel mindössze 3 hozzávalóból? Gombócolj csodát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Átjön néhány barát vacsorára, és már minden kész ... vagyis, hoppá, elfelejtetted kivenni a hűtőből a desszert alapját? Ne aggódj! A csupán három hozzávalóból álló édesség befejezése - a szuper egyszerű receptnek hála - tökéletesen időzíthető arra, hogy édes falatokkal fejezhessétek be az étkezést.

Csokoládés trüffel golyók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokoládés trüffel golyók

Ez lesz az egyik kedvenc desszerted, ha villámgyorsan kell kínáló tálra varázsolni valami édességet. A két fő összetevőből néhány perc alatt selymes csokoládés ganache válik, amivel azután is alig akad egy kis tennivaló.

Házi csokoládés trüffel

Hozzávalók a golyókhoz:

2 csésze (475 ml) tejszín

595 g félédes csokoládé korong vagy rúd csokoládé, darabokra vágva

A forgatáshoz:

2 csésze 190 gr) cukrozatlan kakaópor, ha keserűen szeretitek; vagy 250 gr porcukor, az édesszájúaknak; de ki lehet keverni ezek tökéletes kombinációját is.

Elkészítési mód:

  1. Egy nagy, mikrohullámú sütőben is használható edényben keverjük össze a tejszínt és a csokoládét. Tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és magas hőmérsékleten melegítsük 3 percig. Ezután hagyjuk állni körülbelül 4 percen keresztül, majd keverjük addig, amíg a keverék sima és fényes nem lesz.

  2. Helyezzünk frissentartó fóliát közvetlenül a keverék felületére, és így tegyük hűtőszekrénybe, legalább 2 órán át szilárduljon.

  3. Amikor a keverék megszilárdult, evőkanál segítségével adagoljunk ki belőle és a két tenyerünk között formáljunk belőle kis golyócskákat. Igyekezzünk, hogy ne melegedjen vissza a csoki a kezünkben, inkább ne legyen tökéletesen kerek az a golyó. Azután forgassuk meg a golyókat az általunk választott por állagú hozzávalóban. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben a trüffeleket.

Tipp 1: A csokoládé kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy ne használjunk csokoládé forgácsot, amelynek pont az a lényege, hogy megtartsa az állagát, és ne olvadjon fel hevítéskor!

Tipp 2: Ahhoz, hogy a csokoládés golyócskák tejmentesek lehessenek, a tejszín helyettesíthetjük 2 csésze (475 ml) teljes zsírtartalmú kókusztejjel vagy 2 érett avokádóval. A csokoládé alapanyagnál pedig válasszunk étcsokoládét.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...