2015.06.05. 18:27:50 9055 243

Csodafegyver frissen tartáshoz: a vákuumfóliázó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már otthonra is vásárolhatunk vákuumfóliázót, a kérdés, hogy megéri-e, és mire használható. Ha szeretsz nagyobb mennyiségeket vásárolni, amikor leárazás van, illetve, ha nagyobb a család, de kiszámíthatatlan, hogy mikor, mit szeretnének enni, akkor sokat spórolhatsz, ha beruházol egy vákuumozóra!

Vákuumfóliázó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vákuumfóliázó

A vákuumfóliázó segítségével légmentesen zárhatod le az ételeket. Ha azok nem érintkeznek a levegővel, akkor sokkal hosszabb ideig eltarthatóak, hiszen a bacik nem jutnak be, az ízek pedig nem illannak el. Amikor azt írjuk, hogy hosszabb ideig, akkor valóban jóval hosszabb időre gondolunk.

Csomagold vákuumfóliázóval, mielőtt lefagyasztod!

A fagyasztóban a halat 4 hónapig tarthatod el, de ha előtte légmentesen becsomagolod egy vákuumfóliázó segítségével, akkor akár két évig is eláll. A hús három évig is a fagyasztóban lehet, ha kizárjuk a levegőt, mielőtt elhelyezzük itt.

Zárd le légmentesen, mielőtt a hűtőbe vagy a polcra teszed!

A vákuumcsomagolás természetesen olyan ételek esetében is használhatod, amiket a hűtőben tárolsz. A sajt akár 8 hónapig is friss marad, a salátát pedig két-három hétig frissen tarthatod. Gondoltad volna? A zöldségeket, a fűszereket, a felvágottakat, a magvakat és gyakorlatilag bármit becsomagolhatsz egy vákuumozó készülék segítségével, amelynek köszönhetően rengeteg pénzt megspórolhatsz hosszú távon.

Mennyibe kerülnek?

Otthoni használatra már akár 7-10000 Ft-ért is kaphatsz vákuumfóliázót, a 20.000 forint körüliek már jó érték-arányt képviselhetnek, míg egy teljesen profi készülékért akár 70-80 000 forintot is elkérhetnek, de ilyen ipari gépezetre otthon azért nincs szükség. :)

Forrás: dailyfinance.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pollenhelyzet - Emelkedni fog a nyírfapollen koncentrációja

A kora tavaszi fák - az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a mogyoró - pollenjének mennyisége várhatóan hétvégére lecsökken, míg a nyírfapollen koncentrációja jelentősen emelkedni fog a levegőben - áll a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett pollenjelentésében.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.