2017.03.10. 08:00:35 10654 280

Csigatésztákat tesztelt a Nébih, minőség miatt bírságolt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi terméktesztjén 33 száraztésztából 23 terméknél merült fel kifogás - közölte csütörtökön a hivatal.

Csigatészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csigatészta

A hivatal a termékteszt során huszonnégy 8 tojásos és kilenc 4 tojásos, csiga formájú, levesekhez kínált száraztésztát ellenőrzött, négy súlyosabb minőségi probléma miatt mintegy 400 ezer forint összegű bírságot szabott ki.

A laboratóriumi vizsgálatok egy termékben mikrobiológiai szempontból nem toxintermelő baktériumot mutattak ki, amely miatt a hivatal kötelezte az előállítót az üzemi higiéniai folyamatok felülvizsgálatára. Három 8 tojásosként forgalmazott tészta pedig nem felelt meg a jelölésben szereplő tojástartalomnak.

A vizsgálat két terméknél mutatta ki, hogy a csomagoláson szereplő friss tojás helyett - annak ellenére, hogy nem megengedett - a gyártó tartósítószert tartalmazó tojáslét használt.

Több terméket olyan jobb minőségre utaló jelöléssel láttak el a gyártók, mint például "Prémium", "Kiváló minőség", amelyeket nem tudtak igazolni, ezért a hatóság kötelezi gyártókat, hogy a megkülönböztető feliratokat töröljék.

A terméktesztből kiderül, hogy a 8 tojásos csigatészták között külső megjelenés, szín, íz, illat és állomány alapján az első az Auchan Csiga, második a Marton száraztészta, harmadik pedig a Spar csigatészta.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...