2020.09.06. 15:12:51 10327 295

Csere helyett egy kis renoválás? Újítsd fel az ablakaid!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ablakcsere költséges és igen nagy felfordulással jár. Ha nincs időd, energiád, vagy épp pénzed rá, válassz költséghatékony megoldást a nyílászáróid felújítására! Ez a kis esztétikai tuning igen sokat javít majd a szobák hangulatán, nem is hinnéd mekkora változást jelenthet…!

Ablak festése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ablak festése

Az ablak igen látványos eleme a lakásnak, háznak és ez negatív irányban is erős befolyásoló tényező lehet. Hiszen a nyílászárókat megviselik a környezeti tényezők, az UV fény, a hideg, a csapadék, mind nyomokat hagynak rajtuk hosszabb távon. Az ablakcsere azonban nagy költségű felújítások közé tartozik és óriási felfordulással jár. Hiszen ki kell pakolnunk az ablakok elől, majd jön a bontás, a sok kosszal, porral, a beépítés, glettelés, festés vagy épp tapétázás. Ha minden helységben ablakot cserélsz, akkor ráadásul ez minden egyes szobában szükséges. Kerüld ki a bonyodalmakat és újítsd fel inkább az ablakaid!

Így kezdj bele!

Vizsgáld meg a keretek állapotát és döntsd el milyen végeredményt szeretnél látni, milyen szín mutatna jól. Jelölj ki rá alkalmas időpontot, így nem halasztódik örökké. Szerezd be az alapanyagokat, felszereléseket például egy barkács- vagy festékboltban, ahol az eladók is hasznos tanácsokkal tudnak ellátni és segítenek a választásban is, ha bizonytalan lennél. A festékek és ecsetek, hengerek mellett ne feledkezz meg a védőfóliáról, a csiszolópapírról, ragasztóról, kesztyűkről sem!

Indulhat a munka!

Elsőként emeld le az ablaktáblákat és helyezd puha felületre, ahol sem állat, sem gyerek, sem óvatlan felnőtt nem botlik bele, te viszont kényelmesen eléred a festegetéshez. Nagyon fontos például, hogy ne kelljen folyamatosan hajlongva dolgoznod, mert, ha ennyire kényelmetlen helyzetben állsz neki, az a minőség – és a derekad- rovására megy. Az ablaktáblák leszereléséhez érdemes segítséget kérni, mert meglepően nehezek tudnak lenni és nem szerencsés máris üvegtöréssel kezdeni a munkát. Maszkoló szalaggal rögzítsd védőfóliát az üvegfelületekre. Ez egy gyors és kényelmes megoldás, amivel megvédheted az üveget a karcolásoktól és szennyeződésektől.

Távolítsd el csiszolópapír segítségével a korábbi festékréteget, légy alapos, igyekezz a sarkokban, csücskökben is megcsiszolni a felületet. Fogj egy tiszta, puha ecsetet és alaposan porold le a csiszolt felületeket. Ez azért fontos, hogy a festék ne legyen csíkos és ne peregjen le. A tapadást ezenkívül alapozó réteggel, úgynevezett primer festékkel is érdemes segítened, ez nem csak stabilabb végeredményhez segít hozzá, de egyenletesebb, szebb is lesz az új festés. Ha ez a kezdő réteg megszáradt, vigyél fel a kívánt színből két réteget, lehetőleg kültérre szánt, UV álló festékből, a rétegek között megvárva a teljes száradást. Majd jöhet egy felületvédő réteg is.

+ Tipp:

Ha a festék lecsöppen, fröcsköl vagy bármit összekenünk, amit nem akartunk, beleértve az üveg felületeket is, egy nedves ronggyal azonnal töröljük le. Munka közben egy mindössze egy kis mozdulat. Ha viszont hagyjuk megszáradni, már jóval nagyobb energia letakarítani.

Legyen hosszan tartó a siker!

Az ablakkeretek rendszeres takarítása mellett érdemes évente átkennünk egy-egy védőréteggel, így megóvhatjuk a festést. A gondosan felújított ablakaink így évtizedekig megőrizhetik szép állapotukat, a legkisebb anyagi ráfordítással.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...