2017.09.26. 08:00:16 13197 365

Csak nyugodj meg és folytasd! 6 tipp a szorongás leküzdéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennapi életünkben iszonyatosan sok terhelés éri szervezetünket, ami stressz formájában is jelentkezhet, de komoly szorongást is okozhat egy-egy élethelyzet. Gondolj csak az iskolai feleltetésekre vagy a munkahelyi előadásokra! Egyesek teljesen lazán kezelik, míg mások annál inkább rágörcsölnek...

Szorongó nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szorongó nő

Amennyiben ez utóbbi típusba tartozol, vagy gyermekeden veszed észre a feszélyezettség illetve a félszegség jeleit, az alábbi tanácsokat követve nagyban javíthatsz a sok esetben gátló lelkiállapoton.

1. Lélegezz!

Ha odafigyelsz a helyes légzésre, az nagyon jól segít ellazítani az elmédet. Csak arra kell minél jobban törekedned, hogy mind a belégzés, mind a kilégzés egyenletesen lassú legyen.

2. Számolj!

Lassan számolj vissza 10-től úgy, hogy minden egyes kimondott szám után vegyél egy mély levegőt. Mire végig érsz a felsoroláson, addigra a szorongásod is enyhülni fog.

3. Beszélj!

Amennyiben túlterheltnek érzed magad, keress egy olyan személyt, akiben megbízol, és beszéljétek át a helyzetedet. Hidd el, meg fog könnyebbülni a lelked.

4. Mozogj!

A napi rendszerességgel végzett testmozgás, legyen az reggeli torna vagy futás, endorfint szabadít fel a szervezetedben, így mentálisan és fizikálisan is nagyságrendekkel jobban fogod érezni magadat, mintha nem lenne a mozgás a napi rutin része.

5. Meditálj!

Biztosan találnál a napirendedben pl. két találkozó között is olyan időszakot, amikor félre tudsz vonulni egy csendes, számodra inspiráló helyre, hogy lecsendesíthesd az elméd. Már néhány percnyi meditálás segít kitisztítani az elméd.

6. Aludj!

Az alváshiány felerősítheti a szorongásokat, ezért jobban teszed, ha odafigyelsz a minőségi alvásra és természetesen az sem mindegy, hogy milyen hosszan tart az éjszakai pihenés: aludj minél többet! Ne feledd, bárhol és bármikor kérhetsz néhány percet, hogy összeszedhesd magad!

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...