2024.03.07. 08:34:37 6910 271

Csak még egy kérdés: Honnan származik Columbo ikonikus ballonkabátja?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ami az angyalábrázolások esetében a glória, az Columbo esetében: a „pótolhatatlan” drapp színű ballonkabát; az esélye-sincs-elmaradni szivar; a töprengést és az aha-elményt erőteljesen tanúsító homlokra helyezett kéz; a jellegzetes kellékké nőtt Peugeot 403 kabrió. És… természetesen nem maradhat ki a karakterjellemzés paklijából a nevenincs kutya, valamint a minden történetben – mintegy csalitörténetbe ágyazottan – megemlített feleség, akit viszont hősünk egyetlen alkalommal sem prezentál.

Basset hound - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Basset hound

Columbo hadnagy karaktere elválaszthatatlanul összenőtt Peter Falkkal. Ez a kócos, minden gyanús lében kanál, nem kicsit szétszórt, mégis zseniális nyomozó; ez a megunhatatlan figura örökre belopta magát a klasszikus bűnügyi sorozatok rajongóinak szívébe. Van azonban néhány érdekesség, amiről még a Columbo-fanok sem biztos, hogy tudnak. Ezek közül mazsoláztunk.

Az ikonikus kabátról már esett szó a fentiekben, ám arról nem, hogy ez a ruhadarab Peter Falk saját gardróbszekrényéből származik, hogy minél inkább azonosulni tudjon az általa megformált karakterrel.

Peter Falk valós életbeli felesége, Shera Danese, a Columbo tévésorozat több epizódjában (egészen pontosan hatban) is feltűnt, amelyekben különféle mellékszerepeket játszott.

A főszereplő számos alkalommal élt az improvizálás lehetőségével. Leginkább a gesztusok szintjén kapott kellő mozgásteret ehhez, hogy minél hitelesebbé, valósághűbbé formálhassa a hadnagyot. Ám előfordult, hogy teljesen hétköznapi beszélgetésekkel szakította félbe a gyanúsítottat játszó színésztársait.

Ez az 1970-es évek elején készült nyomozós sorozat mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Az igénytelen külsővel, ám éles elmével felvértezett, a gyanúsítottjait sziporkázó módon tőrbe csaló Columbo hadnagy alaposan megingatja a talajt a külső alapján ítélkezők, és az első benyomásban hívők lába alatt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...