2022.05.16. 12:38:01 8015 227

Csajos frizurák hosszú hajú kislányoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már a hölgyek és a kislányok körében is egyre népszerűbb a hosszú haj. Sokan a praktikusság miatt vágatnak rövid frizurát, főleg a kislányok esetében, de a mi családunkban a lányomnak és nekem is hosszú a hajunk, és meg kell mondanom, szinte semmivel sem igényel több időt a kezelése, mint a rövid hajé. Sőt!

Kislány fizurák1 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kislány fizurák1

A lányom haja születés óta csak néhány centit volt vágva, így az ő haja már a derekánál is jóval lejjebb ér. Nekem pedig mindig hosszú hajam volt, néhány rövid évet leszámítva. Nagyon szeretjük. Mindketten. Amíg csak tehetjük, biztosan nem fogunk rövid frizurára váltani. Mivel oldom meg, hogy mindkettőnk haja ápolt, igényes legyen, és mindig csinos frizurát viseljük? Elárulok néhány trükköt és pár könnyen elkészíthető és kezelhető frizurát.

Az első és legfontosabb számunkra a természetesség. Nem nagyon szeretjük a fodrászokat, ezt őszintén be kell vallanom. Életemben talán ha ötször jártam fodrásznál, összesen. A kislányom még egyszer sem a tíz éve alatt, mióta megszületett. Nem is nagyon igényeljük. Mindketten természetes alapanyagból készült hajkefét használunk. Az enyém fából készült, a lányomat vaddisznó sörtéből készült hajkefével fésülöm. Szoktunk természetes pakolásokat tenni a hajunkra, tojássárgája, ricinusolaj és kefir keverékéből. Öblítőnek pedig kamilla tea és egy kevés almaecet keveréket használunk. Szépen szőkíti a hajat és rendkívül sima, selymes lesz ettől.

Amikor reggel iskolába készülünk, mindig gyorsan és könnyedén elkészíthető frizurákat kreálok a kislányom hajából. Szereti a szép és színes, díszes hajgumikat, így könnyű a dolgom. Az alap és legegyszerűbb frizura a copf. Ezt nagyon szereti. A feje búbján összefogva és egy díszes hajgumival megerősítve még nem is lenne annyira izgalmas. De mivel neki extrém hosszú a haja, ezért a copfot hosszában több helyen is díszes hajgumival fogom össze, a végén egy hosszabb részt szabadon hagyva. Így sokkal látványosabb és nem bomlik szét, gubancolódik össze napközben.

Fonást is szoktam használni. Ebből többféle verzió létezik. A feje búbján egyben összefogott haját fonom be végig, így nem csúsznak ki a kisebb hajtincsek a fonásból. Még egy nagyon kedves verzió, amikor a feje két oldalán készítek két hosszabb, vékony fonást, és ezeket fogom össze hátul egy nagy fonásban. Itt is lehet a két kis fonást külön csinos hajgumival díszíteni. Ugyanezt a verziót szoktam elkészíteni csak két megsodort tinccsel is, ilyenkor is egy nagy fonásban fogom össze hátul.

Még egy könnyű és látványos verzió, ha a copfba fogott haját visszaforgatom a hajgumi felett egy kicsivel, mintegy megfordítva a copfot, így szép lesz megtekerve, és utána fonom be. Ide utólag lehet egy díszes csatot vagy szalagot beletenni, mert a visszafordított copfnál a hajgumit eltakarja a haj.

Laza konty, amit otthon szeret viselni. Ez a verzió azért nem jó a suliba, mert nem elég szoros, de a kislányom otthon viszont nagyon szereti magán. Ilyenkor egy laza fonást készítek, amit összehajtogatva a feje búbjára rögzítek egy jókora csattal. Azért szereti ezt a frizurát, mert már nagylányos. Ilyenkor sokáig billeg a tükör előtt és nézegeti, még hogyan lehet felkontyozni a haját. Nagyon élvezi ezt a kis játékot.

Játékos dupla copf. Ez az egyik kedvenc frizurája. Két copfot készítek a feje két oldalára, és a haja szabadon omlik le a vállaira. Ez azért nem mindig szerencsés, mert bár szereti, de már annyira hosszú a haja, hogy mindenbe belelóg. Ezt a nála rövidebb hajú kislányok viszont biztosan imádni fogják, mert vicces és bohókás hajviselet. Én a hosszú haját két kis kontyba tekerem fel és ilyenkor a kislányom nagyokat nevet, mert olyan lesz a kobakja, mintha kis szarvacskákat viselne.

A legjobban mégis mindketten a korlátlan szabadságot szeretjük. A hajviseletünkben is. Ez tény. Ha nincs akadálya, akkor azt élvezzük, ha a hosszú hajunk szabadon hullámzik és omlik a hátunkra. Ilyen elég ritkán fordul elő, leginkább csak otthon, amikor nem zavar bennünket, de ha csak tehetjük, akkor nem fogjuk össze és szorítjuk hajgumik közé. Tudom, hogy a mai rohanó világban elég kevés időnk jut arra, hogy a hosszú hajjal pepecseljünk, de ha egy keveset odafigyelünk erre és szeretjük a természetességünket, akkor mindenképp megéri.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...