2021.05.22. 08:27:14 7951 218

Családi szabadtéri játék tippek, hogy a gyerek se unatkozzon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sokszor halljuk a gyerekektől, hogy unatkoznak. Természetesen a hosszú télutó, a hirtelen és drasztikusan váltakozó tavaszi időjárás is bőven megnehezít a szülők dolgát. Mivel, hogyan foglaljuk le a gyermekeinket, amikor unatkoznak? Mit tehetünk, ha végre kisüt egy órára a nap, és szeretnénk, hogy a gyermekünk aktívan használja ki a kellemes időt a kertben? Hoztam néhány kerti játékot, amivel szülő és gyermek is jól szórakozhat a szabadban.

Ugróiskola - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ugróiskola

Labdás ügyességi játékok

Párban dobálják egymásnak a játékosok a labdát. Mindkét játékosnál van egy labda, és egyszerre dobják át egymásnak. Sikeres dobás után mindketten egy lépést hátralépnek. Addig tart a játék, míg valamelyikük el nem ejti a labdát. A párok egymásnak dobják a labdát különleges módon: pattintva, háttal, egyik láb alatt. Addig tart a játék, míg ki nem fogynak az ötletekből. A földre rakott labdát próbálják a játékosok csak pattogtatással felhozni, ütemesen ütögetve. Az nyer, akinek ez sikerül. Falnál is labdázhatunk. A falnak dobva a labdát tapsolunk egyet, mielőtt a visszapattanó labdát elkapjuk. Ha sikerül, akkor kettőt tapsolunk és így tovább. Tovább fejleszthetjük, hogy elkapás előtt megfordulunk, páros lábbal ugrunk, fél lábbal ugrunk.

Gumizás

Gyerekkorunk nagy kedvence! Vegyünk egy kb. 3 méter hosszú vastagabb nadrággumit. Kössük össze egyik felénél. Három ember, vagy egy-két ember kell hozzá valamint két szék, aminek a lábaira ki tudjuk feszíteni. A gumin ugrálva, különböző módon versenyezhetünk egymással. Az nyert, aki nem rontja el az aktuális mutatványt.

Ugróiskola

A földre rajzolunk három kockát egymás után. Körülbelül akkora legyen, hogy egy kockába páros lábbal kényelmesen elférjünk. Majd egyet, és újra kettőt. A kockák elosztását variálhatjuk. Kell hozzá egy kavics. A játékos először az első négyzetbe dobja a követ. Fél lábbal ugrik utána. Felveszi a követ és tovább ugrál. Végig ugrálja a négyzeteket, majd a startnál a következő négyzetbe dobja a követ. A játék addig tart, amíg a követ sikerül a megfelelő négyzetbe dobni, vagy le nem ér a lába valamelyik játékosnak. Ha vége a játéknak, tovább játszhatunk az ugrások variálásával: keresztbe tett lábbal, vagy guggolva kell végig ugrálni.

Buborékfújás

Boltban kapható mini és óriás buborékfújó felszerelés is. Az egyik legjobb móka, amit gyerekkel lehet játszani. Fújni és elkapni is egyaránt remek szórakozás. Pattogtatni is lehet, ha nem a kezeddel, hanem a tenyeredre húzott melegítő ujjával érinted meg. Így még versenyezhettek is, ki tudja tovább pattogtatni anélkül, hogy elpukkanna.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...