2021.01.15. 17:00:36 12723 316

Brokkoli koreai módra - Így még te is szeretni fogod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne szeretné a paníros és szószos ételeket? És a brokkolit? Felejtsd el az uncsi párolt verziót és próbáld ki ezt a sütőben gyorsan elkészíthető fogást, ami már önmagában is kiváló, ha éppen hanyagolnád a húst!

Brokkoli vitamintartalma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brokkoli vitamintartalma

Az ázsiai ételek utat törnek: Lépjünk túl a szezámos csirkén együtt! Ez a 45 perc alatt elkészíthető, rém könnyű recept pedig még arra is jó, hogy a zöldségeket félrepiszkáló gyerekek is megszeressék – legalább – a brokkolit.

Koreai sült brokkoli

Nulladik lépésként melegíts elő a sütőt 220 fokra. Légkeveréses módnál elég a 190 fok. (Az ételhez szánt köretet is elkezdheted főzni.)

  1. A fél fej brokkolit szedjük nagyobb rózsákra – szárral!
  2. Készítsünk palacsintatésztát ¾ bögre lisztből, ¼ bögre keményítőből, ½ bögre növényi tejből, 2 ek. olajból és egy csipet sóból. Ha van szójaszószod, abból is mehet bele egy evőkanállal.
  3. A brokkolirózsákat száruknál fogva mártogasd bele a tésztába, és rögtön forgasd be zsemlemorzsába. A száruk nyugodtan maradhat csupasz!
  4. A kibélelt tepsibe elrendezett panírozott brokkolikat csurgassuk le még 2 ek. olajjal, így ropogósabbra sülnek. Sütési idő kb. 25 perc.
  5. Amíg sül a zöldség, addig állítsunk össze hozzá egy csípősebb szószt a felnőttek részére. (A gyerekeknek ketchup és majonéz dukál.) 1 rész ketchup mellé 3 rész majonéz vagy natúr joghurt adagolandó, és ehhez kell keverni az édes chiliszószt az ízlésed szerint. Természetesen az arányokat megváltoztathatod tetszés szerint és adhatsz a szószhoz fokhagymát és szójaszószt is.

A szószt rá is csorgathatod a megsült brokkolira, de kínálhatod mártogatósként is mellé.

További tippek:

  • Akkor a legfinomabb, ha rizzsel és/vagy friss salátával kínálod. Szezámmagot és újhagymát is szórhatsz rá, ha szeretitek.
  • A brokkoli kiváltható karfiollal, de vegyesen is készítheted, úgy még izgalmasabb lesz az ízhatás!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...