2019.05.23. 14:23:09 7806 204

Botox – tények és tévhitek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépészeti beavatkozások egyre mélyebben eszik be magukat a hétköznapjainkba. A média, a közösségi tartalmak által támasztott elvárásoknak köszönhetően egyre többen - kortól és nemtől függetlenül - fordulnak az orvosi segítséggel elérhető szépség felé. Az egyik legnépszerűbb irány az öregedés lassítása, az örök fiatalság titkának felfedezése.

Ráncok az arcon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ráncok az arcon

Az örök fiatalság ugyan még várat magára. Ám amíg a felfedezés megtörténik, a ráncok megelőzésére szolgál például a botox kezelés. A hozzáállás általában szélsőséges – vagy gyűlöli az ember, vagy lelkes résztvevője a kezeléseknek.

Nagy kedvenc az idegméreg

Bár riasztóan hangzik, hogy idegmérget fecskendeznek az ember bőre alá, - minden túlzás nélkül- mégis már több, mint tíz éve a botox az egyik legnépszerűbb beavatkozás az öregedésgátlás terén. Nagy előnyei, hogy gyors – akár egy ebédszünet elegendő lehet egy kezelésre-, fájdalommentes, látványos és a többi hosszútávú fiatalító beavatkozáshoz viszonyítva olcsó.

Hogy működik és miért jó ez nekem?

A kezelés során botulinum toxint fecskendeznek az arcizomba egész vékony tűkkel, mely így elgyengül, nem mozgatja a bőrt. Az első – és legmélyebb ráncok ugyanis általában a mimikánkkal függenek össze – tehát a többezerszer ismételt arcmozgásainkhoz kapcsolódnak. Ha ezek megszűnnek, úgy kisimíthatók a szemöldökök közötti függőleges vonalak (ún. haragos ráncok), a homlokredők, szarkalábak, száj körüli apró barázdák.

Vannak veszélyek?

Ha nem megfelelően képzett, alapos, odafigyelő szakember kezei közé kerülünk, akkor előfordulhat egy-két érdekes végeredmény. Például, ha túl sok anyag kerül egy helyre, vagy nem a megfelelő helyre történik az injekciózás, akkor kialakulhat félrecsúszott szemöldök, felemás ajak.

Mivel a toxin eltűnik a szervezetből nagyjából 3-6 hét alatt, így ez a kellemetlenség is véget ér belátható időn belül. Addig viszont együtt kell élnünk vele – nagyon fontos tehát a megfelelő orvosválasztás, amivel elkerülhetjük az ehhez hasonló „baleseteket”. Szól egy-két vészjósló sztori a májban örökre elraktározódott méreganyagokról, és a formátlan arcokról, ám hivatalos álláspont erről jelenleg nincs, ezek többnyire izgalmas városi legendák.

Vasalt vigyor és lárva arc

Félig tévesen kötik össze a túlzásba vitt beavatkozások következményeképpen fellépő „lárva arcot” a botox kezelésekkel. A jelenség ugyanis a túlzásba vitt hialuronsavas feltöltés eredménye, bár való igaz, hogy a két kezelés gyakran jár együtt. Hiszen míg a botox megelőzi a bőr megtörését, a hialuron befecskendezése kisimítja a már kialakult ráncokat – és ez utóbbi bizony erősen túlzásba vihető.

Számok

  • 15 perc nagyjából egy területet érintő kezelés
  • 3-4 órán át kerüljük a fekvést és hajolást, megerőltető fizikai tevékenységet a botox kúra után
  • 1 napon át ne érje víz és erős dörzsölés a felületet, kerüljük a szoláriumot, napozást
  • 2-3 napig ne vegyünk részt kozmetikai kezelésen
  • 2-5 nap után már látszik az eredmény (tompul a mimika a kezelt területen)
  • 14 nap alatt eléri teljes hatását
  • 3-4 hónapig tart az eredmény

Semmiképp ne álljunk neki, ha…

Allergiát, érzékenységet mutatunk a botulinum toxinra, vagy bármilyen injekció összetevőre, esetleg épp gyermekünket hordjunk a szívünk alatt, vagy még szoptatással tápláljuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...