2021.06.02. 17:15:00 10156 252

Bor és naplemente - Ez az 5 legszebb nyári borozós hely Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha neked nem is a Balaton a Riviéra, számos más okból szintén felkeresheted hazánk gyönyörű tájait, nem kötelező ott fürdeni. A balatoni tájegység remek kirándulóhely, és gasztronómiai lehetőségei - koncentráljunk most a borra - ugyancsak figyelemre méltók. Természetesen a jelen lista szubjektív, de mindenképp bakancslistás helyek, ahol nem jártál vagy nem kóstoltál még!

Borozás badacsonyi kilátással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borozás badacsonyi kilátással

Noha nem vagyok rendszeres borfogyasztó, a nyári borozásnak megvan a maga sajátos hangulata, amit minden évben nagyon várok. Akár a párunkkal, akár baráti társaságunkkal ruccanunk le borkóstolóra, a finom nedűk mellett mindig meghatározó szempont a helyszín elérhetősége és szépsége is. Ha nyár, akkor vízpart! Ha Magyarország, akkor Balaton!

5 kihagyhatatlan borterasz a Balaton partján - Borajánlóval!

Badacsonyörs - Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Csend, nyugalom, no meg páratlan panoráma a hajdani öreg présházak között, amit szállóvendégként is élvezhetünk. A borteraszon szezonális finomságok is fogyaszthatók, ám ha már ide látogatunk, kortyoljunk bele a nemesek nedűjeként elhíresült borba. A Kéknyelű igazi kuriózumnak számít, kizárólag ezen a borvidéken terem.

Balatonederics - Szabó Pince

A kezdetben kis családi pincészet büszke borainak kézműves jellegére. A kedvenc vörös, fehér vagy rosé borunk elfogyasztása közben megcsodálhatjuk a szigligeti öbölre és a tanúhegyekre is nyíló csodálatos kilátást. Ha itt járunk, kérjünk egy palack Kőfejtő Cuveé-t!

Balatonlelle - Pócz Pincészet

Pincelátogatás? Borkóstolás? Pihenés? A balatoni panorámás borterasz mindegyikre megadja a lehetőséget. Aki igazi frissítőre vágyik a nyáresti melegben, mindenképpen kóstolja meg a citrusos illatú, gyümölcsös ízvilágú Bubbori Fehér Gyöngyözőbort.

Csopak - Jásdi Borterasz

A tóra néző dűlők és a csillogó víztükör között elhelyezkedő pince teraszán ízletes hidegtálak kíséretében élvezhetjük a nyaranta megrendezésre kerülő borestek bármelyikét. A balatoni borok kedvelőinek, főként különleges alkalmakkor, kihagyhatatlan a homokköves dombról készült Lőczedombi Olaszrizling! A rizling almás-barackos jegyeit mandulás zamat lágyítja.

Hegymagas - Pap Wines

A kézműves borászat filozófiájához mérten igyekszik minél magasabb fokon palackba zárni a hűséget. A Szent György-hegy pedig a a vulkáni ásványianyag és sótartalom mellett még a pazar kilátásról is gondoskodik. A konyha vegetáriánus fogásai mellé ízleljük meg a Pinot Noirt különleges vörösbort, amelyre a hely borászai a legbüszkébbek.

Nyári borozáskor is tartsd ezt figyelembe!

Már csekély mennyiségű alkohol is hatással van az emberi test hőmérsékletét ellenőrző folyamataira: Hogy közérzetünk jó maradhasson, a vízhajtó és dehidratáló hatású alkohol, esetünkben a bor, mellé fogyasszunk bőségesen vizet is! Gyomrunkat pedig semmiképpen se terheljük meg nehéz ételekkel borkóstolás előtt!

Ötlet: www.femina.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...