2021.01.20. 15:48:16 9914 273

Benti kutya és a nagy sár kérdés - Mit tegyek a sáros mancsok ellen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mostani időjárás nem kedvez a benti, illetve kinti-benti kutyás gazdik lakásának. Legalábbis ami a sárhelyzetet illeti, biztos nem a legjobb időszak ez a nyálkás, latyakos tél. Hiába törölgetjük a kutyust minden séta után, kosz van. Hoztunk néhány tippet, a tisztább lakásért!

Sáros kutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sáros kutya

A kutyás élet temérdek jót és örömet ad, de azért akad egy-két kellemetlenség is. Például a téli kötelező séták hidege, és ami utána jön: a lakásba érkező kosz. Még, ha szorgalmas mancstörölgetők vagyunk is, nyoma marad otthonunkban a télnek. Van egy-két lépés, amivel segíthetünk az ügyön!

Mancsszőr fodrászat

Alapvetően nem is a kis talppárnákon gyűlik össze a kosz legjava, hanem a közöttük növekedő szőrben. Ezért nem oldja meg a problémát egy egyszerű nedves letörlés. A mancsszőr közül időről-időre elbújnak újabb sárdarabkák. A kutyakozmetikus ügyesen lenyírja, de ha nyugodt a kutyusunk, mi magunk is megfodrászolhatjuk a párnácskák közötti szőrt hajnyíróval vagy egy tompa végű kisollóval.

Törlés, mosás, szárítás

Kedvencünk mancsait húzogassuk át a lábtörlőn, néhány kutyus egy idő után maga is megteszi, ha többször csináltuk már. Ez a kosz nagyobb részét leszedi, ekkor jöhet az alapos tisztítás. Langyos vizes lavór a bejáratnál egy puha ronggyal, nem túl mutatós, de igen praktikus, mosogassuk, törölgessük meg a lábakat egyenként. Ha ehhez nincs türelme a kutyánknak, használjunk nedves törlőkendőt. Ezek a babapopóhoz gyártott kendők nedvességüknek hála alaposan távolítják el a szennyeződést, de kíméletesek a bőrrel. Egy jó nedvszívó kutyatörölközővel dörzsölgessük át szeretett állatunk pocakját, hátsóját is – sokszor ezeken a részeken is van némi felcsapódott szennyeződés séta vagy kutyafuttató után.

Védjük a lakást

Terítsünk könnyen mosható plédet a kanapéra, fotelre, ahová az állatunk fel szokott mászni. Ezzel a módszerrel nem csak a bútort védhetjük, de arra is rászoktathatjuk az ebet, hogy csak oda mehet fel, ahol a „plédje” már ott van.

A robotporszívó is igen hasznos – összegyűjti a sarat, szőrt és ezek kombinációját, míg mi dolgozunk, alszunk vagy bármi mást csinálunk. Ugyan teljes egészében nem helyettesíti a kézi porszívózást, felmosást de a mindennapokban észrevehető a különbség. Főként egy kutyás házban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...