2021.01.20. 15:48:16 8833 268

Benti kutya és a nagy sár kérdés - Mit tegyek a sáros mancsok ellen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mostani időjárás nem kedvez a benti, illetve kinti-benti kutyás gazdik lakásának. Legalábbis ami a sárhelyzetet illeti, biztos nem a legjobb időszak ez a nyálkás, latyakos tél. Hiába törölgetjük a kutyust minden séta után, kosz van. Hoztunk néhány tippet, a tisztább lakásért!

Sáros kutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sáros kutya

A kutyás élet temérdek jót és örömet ad, de azért akad egy-két kellemetlenség is. Például a téli kötelező séták hidege, és ami utána jön: a lakásba érkező kosz. Még, ha szorgalmas mancstörölgetők vagyunk is, nyoma marad otthonunkban a télnek. Van egy-két lépés, amivel segíthetünk az ügyön!

Mancsszőr fodrászat

Alapvetően nem is a kis talppárnákon gyűlik össze a kosz legjava, hanem a közöttük növekedő szőrben. Ezért nem oldja meg a problémát egy egyszerű nedves letörlés. A mancsszőr közül időről-időre elbújnak újabb sárdarabkák. A kutyakozmetikus ügyesen lenyírja, de ha nyugodt a kutyusunk, mi magunk is megfodrászolhatjuk a párnácskák közötti szőrt hajnyíróval vagy egy tompa végű kisollóval.

Törlés, mosás, szárítás

Kedvencünk mancsait húzogassuk át a lábtörlőn, néhány kutyus egy idő után maga is megteszi, ha többször csináltuk már. Ez a kosz nagyobb részét leszedi, ekkor jöhet az alapos tisztítás. Langyos vizes lavór a bejáratnál egy puha ronggyal, nem túl mutatós, de igen praktikus, mosogassuk, törölgessük meg a lábakat egyenként. Ha ehhez nincs türelme a kutyánknak, használjunk nedves törlőkendőt. Ezek a babapopóhoz gyártott kendők nedvességüknek hála alaposan távolítják el a szennyeződést, de kíméletesek a bőrrel. Egy jó nedvszívó kutyatörölközővel dörzsölgessük át szeretett állatunk pocakját, hátsóját is – sokszor ezeken a részeken is van némi felcsapódott szennyeződés séta vagy kutyafuttató után.

Védjük a lakást

Terítsünk könnyen mosható plédet a kanapéra, fotelre, ahová az állatunk fel szokott mászni. Ezzel a módszerrel nem csak a bútort védhetjük, de arra is rászoktathatjuk az ebet, hogy csak oda mehet fel, ahol a „plédje” már ott van.

A robotporszívó is igen hasznos – összegyűjti a sarat, szőrt és ezek kombinációját, míg mi dolgozunk, alszunk vagy bármi mást csinálunk. Ugyan teljes egészében nem helyettesíti a kézi porszívózást, felmosást de a mindennapokban észrevehető a különbség. Főként egy kutyás házban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.