2022.03.24. 09:45:00 6235 240

Bebukott macskák, bukott gazdik - Szösszenetek cicás életünkből 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor ezeket a sorokat írom a két négylábú szőrmók éppen bőszen durmol. Cicalina csak úgy nagyasszonyosan heveredett le, míg Cicolino igazi NyegLeó módjára a legnyakatekertebb pózokban henyél. A macskák elvileg a nap 20 órájában alszanak. Na, ők nem…

Házi macskák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi macskák

Nálunk a macskatesók akkor alszanak, amikor mi a munkahelyünkön vagyunk. Se előtte, se utána! A reggeli és éjszakai randalírozás pedig a nap kötelező elemei. A szőr hátán szőr részről ne is beszéljünk, pedig meglepő módon imádnak fésülködni. Ennyit a "panaszról", jöjjenek a sztorik:

Lábatlankodás

Ha emlékeztek rá, macskalányra egy műtét, méghozzá hátsó láb amputáció várt. Jelentem, az operáció sikeresen megtörtént, bár nem hittük volna, hogy ilyen hamar el is felejti. Mondjuk azt sem gondoltuk, hogy a műtét utáni első két nap és két éjszakai úgy telik, ahogy telt. Szóval kora este hozhattuk haza az állatkórházból Cicalinát, aki még órákig kábult volt, de éppen annyira volt mozgásképes, hogy őrjöngve próbáljon meg elfutni a fájdalom, a tölcsér és a lábikó hiánya elől. Ezt pedig iszonyatos hangok kísérték, olyannyira, hogy tesókandúr a lakás legtávolabbi rejtekhelyére menekült kissárkány elől.
4-5 napi folyamatos felügyelet és a tölcsér cicaruhára cserélése mellett elfogadta a helyzetet, és szinte mindent újra megtanult, amit korábban négy és fél lábbal meg tudott tenni. Mára pedig már annyira erős, hogy simán felveszi a versenyt a tesójával.

KutyMacs, a kiskamasz

Ezzel párhuzamosan Cicolino megszabadult a “koronaékszerektől”, és a hormonális változások, no meg az életkori sajátosságok miatt igazi kamaszfiúként viselkedik. Dünnyögve és méltatlankodva járja a lakás helyiségeit. Nem tetszik neki semmi sem, hiába a sokféle játék. Látványosan unatkozik. Amikor játszanánk vele, nagy sóhajtozva faképnél hagy minket, amikor pedig elfoglaltak vagyunk, nyivákolva követeli, hogy játszunk vele.
Azért időnként sikerül összehangolni az akaratokat és kandúrka trükköket tanul, akár egy kutyus! A játék egérkéit szépen visszahozza, ha eldobjuk neki, és kézjelre felugrik az ölünkbe. Bár az idő múlásával egyre nehezebb lesz őt elkapnunk a levegőben, mert már most szépszál legény.

Itt tartunk most lassacskán közös fél évvel a hátunk mögött, és reméljük, hogy az éves kötelező oltásokon kívül messze elkerülhetjük az állatorvost. Egy biztos, nálunk ezentúl egyetlen légy, de még egy árva muslica sem verhet tanyát. A kis vadászok gondoskodnak róla.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...