2022.05.14. 14:24:53 8740 270

Barázdák, csíkok? – Ezt árulja el rólad körmöd felülete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Körmeink kinézete sok mindent elárulhat rólunk. Igen, az is, milyen színűre festjük, vagy éppen milyen formájúra manikűröztetjük. Mindkettő utalhat személyiségünkre, éppen aktuális lelkivilágunkra. Festetlen állapotban szintén érdemes áttanulmányoznunk, hiszen felülete egészségi állapotunkról árulhat el „titkokat”.

Körömformák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömformák

Valószínűleg Te is tapasztaltad már, hogy körmöd felülete vagy keresztben, vagy hosszában barázdás, csíkos. Mit is jelenthez ez? Nézzük!

  • Hosszanti csíkok a körmön? Ezt árulják el Rólad! Ez egy viszonylag gyakori jelenség, az emberek 20 %-át érinti. Akad, aki egész életében elkísérnek a csíkok, míg másoknál csak felnőtt korban jelentkeznek. Ettől függetlenül utalhatnak bizonyos egészségügyi gondokra. Ha csupán néhány hosszanti csík díszíti a körmödet, lehet, az alacsony fehérjebevitel okozza. Reformáld meg egy kicsit az étkezésed! A sűrűbb csíkok utalhatnak folyadékhiányos állapotra is, úgyhogy érdemes odafigyelned a napi folyadékbeviteledre. Súlyosabb esetben jelenthet köszvényt is, így makacs csíkok esetén érdemes orvoshoz fordulni.

  • Ha keresztben díszítik csíkok a körmödet, akkor is légy óvatos! Ha nem állandó a jelenség, meglehet, csupán egy sérülés áll a barázdák hátterében. Ha nem múlik el a „hupli”, akár valamilyen, a szervezetedben lévő gyulladásra is utalhat. Ha más tünetek is utalnak erre, érdemes akár orvoshoz is fordulni. Előfordulhat, egy „egyszerű” vitaminkúra is segíthet, mert jelenthet vitamin- vagy vashiányt. De jelentkezhetnek a csíkok, ha bőröd ekcémás, vagy arra hajlamos. Ha nagyobb a gond, hormonzavarra, a pajzsmirigy megbetegedésére is utalhatnak a keresztben lévő barázdák. Ha úgy érzed, a jelenség már túlmutat egy egyszerű esztétikai problémán, mindenképpen érdemes felkeresni egy orvost, vagy éppen részt venni egy alaposabb kivizsgáláson.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...