2022.11.01. 12:15:00 6013 228

Barátságból szerelem? Bogozd ki a happy end előtti zűrzavart!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi kapcsolatok nem állandók, sőt némelyiknek egészen szélsőséges dinamikája van: A kezdeti lángolás gyakran jó ismeretséggé szelídül, de néha a baráti viszony alakul át mindent elsöprő szerelemmé. Sok szerelmi szakértő szerint férfi és nő között nem is lehet igazi barátság, az egyik fél többet akar a kapcsolattól, mint a másik.

Vágyakozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vágyakozás

Mindenki másként fejezi ki az érzelmeit, ezért új ismerőseink esetében nagyon nehéz kitalálni, mit is érez a másik irántunk. A kezdeti szimpátiánk bármilyen irányban alakulhat attól függően, milyen visszajelzéseket küldd irányunkba az új ismerősünk.
Amikor az emberi barátságok kölcsönös érzelmeken alapulnak, és a felszín alatt a szimpátián kívül más érzelmek is húzódnak, a két félnek akkor is mérlegelnie kell, hogy a szerelmi kapcsolat valóban működhetne-e hosszú távon. Ha a kapcsolat nem mélyül a kellő mértékben, még vissza lehet-e térni a korábbihoz hasonló baráti viszonyhoz?

Habár a barátságból szerelem jelensége inkább a fiatalabb generáció tagjaira jellemző, középkorú emberekkel is megesik. Legtöbbször a veszteségeket is megélt emberek akik óvatosságból először csupán csak barátságot kötnek egymással, majd a sorsközösség nyújtotta kapocs mentén szövődik közöttük az érzelmes viszony.

Honnan tudhatjuk, hogy baráti kapcsolatunkból lehet-e szerelmi viszony?

1. A testbeszéd tökéletes olvasása

A verbális kommunikáció nagyon fontos, de nem mindenki képes szavakat kipréselni magából, ha bimbózó érzelmeiről van szó. Ilyenkor jól jön nekünk, ha képesek vagyunk a testbeszéd helyes és pontos értelmezésére. A véletlennek tűnő érintések, a rajtunk felejtett, majd hirtelen lesütött tekintet, és a felénk fordított lábfejek jó jeleknek számítanak.

2. Meghitt kommunikáció

Kincs, ha az embernek vannak olyan személyek az életében, akikkel bármit meg tudnak beszélni, azonban az árulkodó jel. Árulkodó jelnek számít, hogy minket hív fel először elújságolni, amikor öröm éri, vagy vígaszért, ha bánat.

3. Élvezetes kettesben töltött idő

Kezdjünk el reménykedni, amikor a baráti társaság többi tagját nélkülözve kezd el a plátói szerelmünk szervezni? A véletlen kettesben töltött programok száma elkezd szaporodni, miközben a több mint barát különös figyelmet szentel nekünk, akkor lehet, hogy csak a mi kedvező visszajelzésünkre vár.

A férfi és női barátság jellemzően azért nem lép szintet, amikor az egyik fél oldalán váratlanul fellángolnak a korántsem baráti érzelmek, mert a stabil és biztonságos kapcsolatot nem merik felváltani a kockázatosabb párkapcsolati viszonnyal, pedig a bizalmon alapuló intimitás elég erős alapot képezhet. Ez a félelem teljesen érthető, hiszen akkor, amikor attól az embertől kapunk elutasítást, aki már fontos szerepet játszik az életünkben, duplán áll fent a veszteség lehetősége.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...