2023.07.05. 08:33:00 6453 214

Az utolsó pillanatban foglalt nyaralások veszélyei: Hogy a hirtelen jött lehetőségkor se hirtelenked
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetes, hogy az emberek a mostani gazdasági helyzetben inkább megpróbálnak kivárni az akciókig. Micsoda öröm, ha fele annyiért jutunk hozzá, egy régen vágyott termékhez! Valamint az is földöntúli boldogságot okozhat, ha lemondtál az idei nyaralásról, aztán belefutsz egy szuper lehetőségbe! Ilyenkor vigyázz, mert nem csak rugalmasnak, de körültekintőnek is kell lenni!

Készülés nyaralásra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Készülés nyaralásra

Amikor az utolsó pillanatban jön szembe veled egy remek lehetőség, csapj le rá! De csak miután néhány nagyon fontos feltétel meglétéről be is bizonyosodtál! Íme néhány tipp ahhoz, hogy semmi fontosról ne feledkezz el:

1. Apróbetűs részek megismerése:

A figyelemfelkető főcímek és kiemelt szövegrészek mellett mindenképpen kötelező értelmezni az utazási és foglalási feltételeket, illetve a lemondási feltételeket - különösképpen hirtelen felindulásból történő foglalások esetén. A rövid ideig élő, kedvezményes árú utazási ajánlatok szervezői gyakran korlátozzák a visszatérítési lehetőségeket, vagy kevesebb teret adnak az esetleges módosításokra.

2. Rejtett költségek feltárása:

Néhány utazási iroda vagy szálloda nem csak last minute, hanem szezon közben is különleges ajánlatokkal várja az utolsó pillanatban foglaló utazóközönséget. A kedvező ár (szállásdíj, esetleg utazási költségek egy részével egyetemben) nem kiindulási alap, hiszen ezekhez súlyos tízezrek jönnek még hozzá attól függően mi az úti cél: Transzferek, utazási biztosítás (Elengedhetetlen!), étkezés, belépők stb., ezekre is legyen elég keret. Sőt, arra is gondolni kell, hogy bármi történhet a nyaralás során, így nem érdemes fillérre kiszámolt összegekkel útnak indulni!

3. Utazási dokumentumok ellenőrzése:

Ne csak arról győződj arról, hogy érvényese-e az útleveletek vagy a személyazonosító igazolványaitok, hiszen elég sok ország még vízumot is kér. Ezt nem minden esetben lehet rövid idő alatt beszerezni.

4. Szállás és utazási társaságok hátterének lecsekkolása:

Azért, hogy ne essünk bele “az olcsó húsnak híg a leve” csapdába, olvassunk utána az adott szálláshelyek és utazási társaságok vagy irodák értékeléseinek. Tanuljunk inkább mások rossz tapasztalataiból, és ne a magunk kárán!

5. Optimális szálláshely megkeresése:

Amennyiben egy légitársaság ajánlata annyira kedvező, hogy repülésre adod a fejed, a szállás kiválasztásánál majd ne csak az legyen szempont, hogy minél olcsóbb legyen egy éjszaka! Érdemes az olyan szállások közül választani, amelyek közel vannak a számodra érdekes látnivalókhoz, és a megfelelő közlekedési hálózathoz. Egy távolabbi, de kedvezőbb árú szálláshely esetén bele kell kalkulálni a költségekbe a helyi közlekedés díjait (és idejét is)!

Az utolsó pillanatban történő foglalások mindig izgalmas lehetőséget adnak a kikapcsolódásra, azonban mindig érdemes elővigyázatosnak lenni és alaposan tájékozódni mielőtt bármekkora előleget kifizetünk az utazásra. Ha tehetjük, kérünk tanácsot olyanoktól, akik rendelkeznek gyakorlati tapasztalatokkal a figyelmünket felkeltő ajánlat kapcsán.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.