2015.09.11. 08:00:00 6960 173

Az utálatos munkát is meg lehet szeretni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legalább is ezt mutatják a kutatások. Szóval, ha utálod a munkád, még ne mondj fel, inkább sajátíts el egy másik nézőpontot. Úgy tűnik ugyanis, hogy nem csak a Steve Jobs-féle felfogás a járható út egy boldogabb élethez és karrierhez.

Szörnyű munkahely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szörnyű munkahely

Való igaz, hogy a napjaink nagy részét munkával töltjük, tehát célszerű lenne, ha ez olyan dolog lenne, amit szeretünk, de legalábbis nem utálunk. Pusztán ez azonban nem lehet elég indok ahhoz, hogy bemenj a főnökhöz és beolvass neki, majd felmondj és boldogan élj tovább. Nem. Ez itt ma Magyarországon a legkevésbé járható út. Szép is lenne, ha bátorságunkat aztán egy olyan munkával ajándékozná meg az univerzum, amiért teljes szívvel lelkesedhetünk. De mi van, ha addig felkopik az állunk. Élni is kell valamiből.

Egy másik megközelítés szerint nem kell, hogy azonnal megszeressük minden munkánkat. Elég, ha látjuk, hogy milyen célt akarunk elérni vele, és erre emlékeztetve magunkat minden nap erőt, energiát és kellő motivációt gyűjthetünk ahhoz, hogy elvégezzük a feladatunkat. De nem akárhogy! A ránk bízott feladatot a lehető legjobban kell elvégeznünk, mert csak így lehet sikerélményünk, így kaphatunk pozitív visszajelzéseket. Bármi is az adott feladat.

A sok sikerélményből idővel kialakulhat a munka iránti szenvedélyünk is. Tehát ne a negatívumokat lássuk meg, hanem a kihívást, ne a kibúvókat és kifogásokat keressük, hanem a megoldást. Elvégre valamiért jelentkeztünk az adott pozícióra. Ez a kérdés lebegjen a szemünk előtt: miért is vállaltam el ezt a munkát? Mit tehetnék, hogy jobban érezzem itt magam?

A kutatók szerint a folyamat végére azok, akik egy olyan munkahelyen dolgoznak, és olyan munkát végeznek, amit a kezdettől fogva imádnak, és azok, akik megtanulták szeretni a munkájukat, nagyjából azonos szintű jólétet illetve szenvedélyt fognak érzeni a munkájukkal kapcsolatban.

Tehát nem feltétlenül addig kell menni és taposni, amíg olyan munkát nem találnunk, amit örömmel végzünk, hanem meg kell találnunk az örömöt vagy elégedettséget a jelenlegi munkánkban is. Ez természetesen nem azonnal következik be, hanem idővel kialakul a szorgalmas munka hatására.

Nem tagadjuk, nehezebb ez az út, de nem járhatatlan. Mindig választhatunk, hogy milyen hozzáállással megyünk be a munkahelyünkre, s a hosszú távú cél lebegjen a szemünk előtt.

Forrás: sciencealert.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...