2015.02.19. 17:00:09 10111 271

Az univerzális mosogatószer – sokkal több, mint gondolnád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felmosáshoz, a folttisztításhoz, a kerti bútorokhoz, a csempéhez, a sütőhöz és a szőnyeghez is külön-külön megvásárolod a tisztítószereket? Felesleges! Vásárolj egy erős, jó zsíroldóképességű mosogatószert, és használd bátran az otthonodban! Kevés ennél univerzálisabb tisztítószer van a világon!

Mosogatószer - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatószer

1. Folttisztítás

Zsíroldó hatásának köszönhetően a ruhákról is eltünteti a zsírfoltokat! Dörzsöld bele a foltba, majd öblítsd le vízzel! A mosogatószert akár a kényes ruhákon is alkalmazhatod, mivel elég gyengéd, és nem veszi ki a színt sem. Kézi mosáshoz is használhatod, egy-két cseppre van csak szükséged egy kis lavórnyi vízhez.

2. Felmosás

Nem kell drága szereket vásárolni a felmosáshoz, elég egy-két evőkanálnyi mosogatószer is. Jó járólapra és műpadlóra is, de parkettára nem javasolt.

3. Kerti bútor

A kerti bútor letakarítására is tökéletes a langyos víz és a mosogatószer kombinációja, amit utána a slaggal szépen leöblíthetsz.

4. Az ékszerek fényesítésére

Erre két praktikus módszer is van. Az egyik szerint egy kis tál mosogatószerbe áztassuk be az ékszereket éjszakára, majd puha sörtéjű fogkefével dörzsöljük át.

A másik szerint szóda és mosogatószer 1:1 arányú keverékébe áztassuk 5-10 percig és utána dörzsöljük a fogkefével.

Mire jó még a szóda a háztartásban? Itt megtudhatod>>

5. A konyhabútor és a konyha tisztán tartása

Két nagytakarítás között a mosogatószeres vízzel tisztán tarthatod a konyhabútorokat és a csempét, a zsírfoltoktól még frissen megszabadulhatsz a segítségével.

6. Felturbózott zsíroldó

Olcsó házi praktika: mosogatószerből, ecetből és szódabikarbónából extra erős zsíroldót keverhetsz, amivel a sütőt is megszabadíthatod a makacs szennyeződésektől.

Zsíros sütők ellenszere>>

7. Szőnyegtisztítás

A szőnyegen ejtett foltokat is eltüntetheted, egy evőkanál mosogatószer és két csésze meleg víz kell csak hozzá. Dörzsöld egy konyharuhával a foltba, amíg el nem tűnik, majd öblítsd át egy vizes szivacs segítségével és töröld szárazra.

8. Olajfoltok a betonon

Ha a garázsban vagy a kapubeállóban olajfoltos lett a beton, szórd le szódabikarbónával, öntsd le mosogatószerrel, majd keféld át, és hagyd hatni egy pár órán keresztül a masszát. Öblítsd le, és ismételd meg, amíg a folt teljesen el nem tűnik!

9. Autómosás

Az autó külső és belső részeihez is használhatsz a mosogatószeres vizet. Hatékony és olcsó megoldás, ami bármikor kéznél van.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.