2020.07.05. 18:38:17 8982 255

Az udvariasság tanulható – Érdemes elkezdeni már egészen kicsi korban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki tudja miért, az én nagyfiam valamiért nem lett az a köszönős fajta. Pedig tőlünk hallja az üdvözlő, elköszönő szavakat bőven, de valamiért ő erre nem hajlandó. Görcsölni rajt nem érdemes, nyilván a közösség ereje előbb vagy utóbb meggyőzi róla, hogy bizony köszönni nem is olyan rossz dolog.

Udvarias gyerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Udvarias gyerek

Ám ezen kívül még van néhány igen fontos udvariassági szabály, amit érdemes megtanítani már a legapróbbakkal, hogy ezek rögzüljenek.

Ha vendégségben vagytok

Hogy vendégségben ügyelünk a hely rendjére, az alap, ezt általában már minden apróság tudja. Ám érdemes arra is felhívnunk a figyelmét, hogy az ottani szabályokat, szokásokat is érdemes elsajátítania, amíg ott tartózkodtok.

Tisztelet

Az idősebbek iránti tiszteletet csakis tőlünk sajátíthatja el az apróság. Ezért nagyon ügyeljünk rá, hogy ne csak prédikáljunk nekik erről, hanem mi magunk is bánjunk tisztelettel szüleinkkel, idősebb hozzátartozóinkkal, ismerősökkel és még az ismeretlenekkel is.

Mutogatni nem szép dolog!

Talán az egyik legalapvetőbb szabály, amit magávévá tesz az ember gyerkőcként. Az apróságoknál persze ez a legalapvetőbb kommunikációs módszer a kezdetekben, de a nagyobbakat azért már érdemes leszoktatni róla.

Miénk itt az utca?

Hát, nem egészen! Arra érdemes a gyerkőcöt mindenképpen megtanítani, hogy az utcán mások is közlekednek, így inkább a járda egyik felén szelje a kilométereket, vagy ha szembe jön valaki, akkor húzódjatok egymás mögé.

Figyeljünk másokra!

Ahogy Te is odafigyelsz másokra, például bemutatkozáskor, vagy éppen beszélgetés közben, úgy jó, ha a gyerkőcöd is megtanulja ezt.

Ha vendég érkezik

A gyerkőcök hajlamosak belemerülni 100 %-ig a feladataikba. Ezzel nincs is baj, de azért ha vendég érkezik Hozzátok, legalább egy köszönés erejéig nézzen fel az aprónép is.

Nálatok mi volt a legfontosabb udvariassági szabály, amit megtanítottál a gyerekeddel, unokáddal?

Forrás: pottyoslabda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...