2019.02.05. 17:27:06 9945 337

Az uborka igazából egy gyümölcs... de ez nem változtat semmin!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a szupermarketek polcain az uborka a tökfélékkel és a paradicsommal együtt a zöldségek közé kerül kipakolásra, ne hagyd magad megtéveszteni! Ezek a „zöldségek” ugyanis valójában gyümölcsök! S hogy mire alapozzák ezt az új fejleményt? A válasz a magokban rejlik.

Csemege uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csemege uborka

Képzeld el, hogy beleharapsz egy igazán roppanós savanyúságba, történetesen egy uborkába. A kapros, savanyú íz miatt senkinek sem az édes gyümölcsök jutnak az eszébe, de ezzel nagyot tévedünk:

Az enciklopédia szerint a gyümölcsök a virágos növények magvakat ill. magokat magába foglaló „petesejtje”. Ezen az elven elindulva kiderül, hogy a cukkini, a sütőtök a görögdinnyéhez hasonlóan bizony gyümölcs. Történetesen ehhez a tökcsaládhoz sorolandó a szóban forgó uborka is. Mégis honnan eredhet a sós lében való tartósítás, és miért nem készítünk az uborkából inkább lekvárt? Az ok szerintem a nem elegendő cukorfokban és a nagyfokú víztartalomban rejlik. :)

A lédús uborka elhanyagolható mennyiségű kalóriát jelent, és tökéletes hozzávalója a mártásoknak és a szószoknak.

Feta és kecskesajttal is ízletes, de kiteljesíthet egy finom hummuszt is. Az egészségtelen sós nassolnivalók helyett pedig milyen jó, hogy elő tudunk kapni a kamrából egy üveg jóval egészségesebb harapnivalót, a savanyított uborkát.

Felmerül benned a kérdés, hogy akkor mik a zöldségek?

A növények más ehető részei, amik nem termések. Azaz levelek – saláta, szárak – spárga, gyökerek – répa, gumók – burgonya vagy maguk a virágok, mint például az articsóka.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a25458824/cucumber-fruit-or-vegetable/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...