2021.01.20. 13:26:34 9194 228

Az otthonfelújítási támogatásról egyszerűen - erre használhatod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2021. január 1-től megkezdett felújításainkra bevezetésre került az otthonfelújítási támogatás, melynek keretében a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek fele visszaigényelhető legfeljebb 3 millió forintig. De hogyan és miként működik ez a gyakorlatban?

Lakásfelújítás, lakásvásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lakásfelújítás, lakásvásárlás

A szabályozás értelmében minden család csak egyetlen alkalommal élhet az otthonfelújítási támogatással és azt 2022. december 31-ig veheti igénybe.

Mire vehetem igénybe a vissza nem térítendő támogatást?

Szinte minden felújítási munkára, úgy mint, a víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-, közmű bevezetésre, kiépítésre, cserére, fürdő és wc kialakításra, korábban ilyen elemekkel nem rendelkező házban, tetőfelújításra, cserére, szigetelésre. A házunk hőgazdálkodását érintő munkálatokra is érvényesíthetjük a kedvezményt, például fűtési rendszer cseréjére, korszerűsítésére, kialakítására beleértve akár a megújuló energiaforrások kiépítését is. Épületszigetelésre, nyílászárók cseréjére, de akár az ezzel járó apróbb elemekre, mint redőnyök, árnyékolók, rovarháló stb. felszerelésére is. Kéményfelújítás vagy építés, klímaberendezésre vonatkozó újítások is a kedvezmény alá tartoznak, ami az egyre melegebb nyarak miatt igen hasznos.

A belső terek is olcsóbban újulhatnak meg: burkolatcserék, festés, tapétázás, galériaépítés vagy lépcső kialakítása és cseréje, belső párkányok, küszöbök munkálatai is a támogatott tevékenységek között vannak. Ha úgy érzed eljött a konyhabútor cseréjének ideje, örülhetsz, mert a beépíthető bútorok és konyhai gépek is támogatást élveznek.

De akár felújíthatjuk az otthonunkkal azonos helyrajzi számon szereplő (nem lakás célú) épületet, teraszt, loggiát, erkélyt is. Itt az ideje a garázsok és nyitott gépkocsibeállók létesítésének, a térburkolatok és kerítések cseréjének is.

És talán a két legfontosabb: a támogatás igényelhető az alapozási szerkezet megerősítésére is, illetve, ha mozgáskorlátozott az igénylő, vagy gyermeke, akadálymentesítési munkálatokra is.

A számla a kulcs!

Ahhoz, hogy pozitívan bírálják el a támogatás kérelmünket, mind az anyagköltségről, mind pedig a munkadíjról számlát kell kapnunk. Technikailag szükség lesz egy pontos, tételes költségvetésre, és a szakemberekkel kötött szerződésre, emellett pedig egy bankkal is szerződnünk kell. Lényeges, hogy a támogatás csak 2021.január 1-től él, így az ennél korábbi számlákra nem kérhetünk otthonfelújítási támogatást.

Utólag kapjuk meg a támogatás összegét

A jó hír, hogy a felújítási munkákat elkezdhetjük, nem kell arra várnunk, hogy elintézzük és megítélik-e a támogatást. A rossz hír azonban, hogy utólagos finanszírozású programról van szó, tehát alapvetően saját kasszából kell megoldanunk a számlák kifizetését, a támogatás összegét pozitív elbírálás esetén utólag fizetik ki.

Nem kizárólagos lehetőség

Egyrészről nincs bentlakási kötelezettség, akár el is adhatjuk a felújított házikót rögvest a felújítást követően. Másrészről az otthonfelújítási támogatás mellett más támogatásokat is igénybe vehetünk, nem kizáró ok a pozitív elbírálás sem.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.