2020.05.04. 17:50:09 10022 329

Az optimális teaidő: Jót és jókor a csészébe!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor időről beszélünk, rengetegféleképpen szabdalhatjuk fel az órát, vagyis a napot! Vagy inkább az évet? A teák szerelmeseinek bizony tudatában kell lennie annak, hogy nem mindegy, melyik napszakban isszák meg kedvenc teájukat!

Jeges tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jeges tea

A teadobozunkban várakozó teát kétféle szempontból érdemes vizsgálnunk: 1. Mekkora a koffeintartalma? 2. Hogyan támogatja az emésztőrendszert? Kezdjük is el a vizsgálódásunkat az alvás és az étkezések tükrében.

Nappal igen, éjszaka nem

Ha belegondolsz, közvetlenül ébredés után és kajakóma esetében kell leginkább az extra energia. Ezért azt javasolják, hogy a reggeli és ebéd után 20 perccel igyuk meg teánkat, hogy a teafogyasztás előnyeiből (élénkítő és emésztésjavító hatás) legjobban profitálhassunk.

Viszont (főleg egy kései) vacsora után bármennyire is jól esne, már ne fogyasszunk teát a koffeintartalma miatt – kivéve, ha éjszakáznunk szükséges -, inkább cseréljük le italunkat bármilyen nyugtató, jobb alvást biztosító gyógynövényes főzetre, amennyiben meleg italra vágyunk. Ilyen például a citromfű vagy a kamilla.

Évszakok körforgásában

Ahogyan ételeink sem állandók az év folyamán, ugyanúgy érdemes teánkat is váltogatni az aktuális évszaknak megfelelően. A kevésbé oxidált fehér és zöld teák hűsítő hatással vannak szervezetünkre, emiatt kimondottan ajánlottak tavaszi és nyári időszakban. Emellett antioxidánsban gazdagok, energizálnak.

A legjobb teák, amelyek őszi és téli hideg napokon felmelegíthetnek minket, azok pedig az oxidáltabb fekete teafajták. Egy csésze sötét oolong és egy érett pu erh tea is bátran választható ilyenkor.

Kivételek mindig vannak

A hidegebb évszakokra ajánlott teákat érdemesebb fogyasztaniuk egész évben mindazoknak, akik gyomra érzékenyebb a „nyersebben” feldolgozott tealevelekre, és azoknak is, akik fázósabbak. A 12 évnél fiatalabb gyermekek és a várandós nők számára azt javasolják, hogy a klasszikus tea füvek főzetei helyett inkább gyümölcsteákat igyanak.

Forrás: teasenz.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.