2019.02.14. 11:18:25 11157 360

Az influenza elleni küzdelem finom és hatásos csodaitalai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eleged van a konstans krákogásból, a szakadatlan orrfújástól bepirosodott Rudolf-orrból, a kellemetlen leheletből és a szájszag-bomba ellen bevetett mentolos cukorka szopogatásától, és elkap a frász a felismeréstől, hogy a háziorvosod többször ér hozzád, mint a párod?

Influenza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Influenza

Egyszóval az influenzát, a folyton hívatlanul érkező (csöppet sem válogatós) vendéget szemrebbenés nélkül kipenderítenéd az ajtón? Ha a gyógyszerektől is feláll a hátadon a szőr és kiborulsz a patikás sorban állástól, próbáld ki az alábbiakat!

Olcsón, egyszerűen… és a varászszó: gyorsan!

Úgy vélem az előbb feltett kérdések immár válaszért esedeznek, ezért itt az idő, hogy a probléma alternatív orvoslására is sor kerüljön.

A házilag egyszerűen (és csak néhány alapanyag beszerzését igénylő), pár mozdulattal nem csupán hatékony, de finom, sőt az ínycsiklandó-fokozatig is felkapaszkodó italokat készíthetsz, ehhez csupán egy turmixgépet szükséges beszereznek (opcionálisan egy centrifuga társaságában), amennyiben még nem lenne a konyhapultodon, és a helyi piacról, vagy a sarki boltból néhány gyümölcs és zöldség beszerzésével már indíthatod is a személyre szabott egészség-maratont.

Íme néhány csodálatos italkeverék, amellyel felturbózhatod szervezeted ellenálló-képességét, acélosíthatod immunrendszered. Az alábbi három receptet elsősorban a meghűlés elleni harchoz használhatod, ám a csodakoktélokban szereplő értékes vitaminoknak, ásványi anyagoknak köszönhetően más előnyökből is profitálhatsz.

Narancs-répa koktél

Ehhez csupán 125 g sárgarépát és 2 narancsot szükséges beszerezned. Az ital, amelyet elkészítesz A- és C-vitaminban gazdag ital, emellett pedig cinket és magnéziumot is tartalmaz. Megjegyezendő, hogy általában minden déligyümölcsre jellemző az a hatás, hogy szenzációs módon oldják a nyálkát (ezért természetes köptetőkként is számon tarthatók).

Influenza-űző banános itóka

Amit be kell szerezned: 100 g narancs, 150 g sárgarépa, 100 g banán, 1 szárított sárgabarack, némi jégkocka (díszítéshez banánkarika). Az ital elfogyasztásával gazdagabb leszel vitaminban, vasban, kalciumban és káliumban. Bónuszként (amellett, hogy keresztbe teszel az influenzának) erősödhetnek fogaid és csontjaid is. Érdemes megfontolni azt a tanácsot, mely szerint: miközben előkészíted a narancsot az italhoz, próbálj meg minél több benső fehér héjat rajta hagyni. A narancs és répa levét külön facsard ki, majd turmixgépben fejezd be a műveletet, hozzáadva a banánt, a jeget és a sárgabarackot.

Távozz tőlem sá… meghűlés!

A koktél elkészítéséhez szükséges gyümölcsök: 250 g sárgarépa, ½ magozott chili (ha nem tudod beszerezni egy csipetnyi chiliporral helyettesítheted), 250 g ananász, jégkocka, ½ lime leve, apróra vágott korianderlevél (1 evőkanálnyi mennyiségben). Ez a gyümölcs-itóka egy igazi C-vitamin bomba (amely vitaminról szinte mindenki tudja, hogy az egyik leghatékonyabb ellensége a légúti betegségeknek). A chili remek köptetőhatással van felvértezve, és nagyszerű antibakteriális hatással is büszkélkedhet. A fébe vágott lime levét és a korianderlevélkéket csupán az elkészült ital fogyasztása előtt tedd a lébe.

Forrás: Csodakoktélok, immunerősítők, védő és gyógyhatású italok. Szerző nélkül. Opus kiadó, Pécs 2004.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...