2016.07.08. 10:57:26 10750 261

Az illatos és ízes levendula lekvár formájában is hódít
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Leginkább a molyok elleni áldásos hatását ismerjük, úgyhogy majdnem mindannyian igyekszünk becsempészni egy-egy kis adagot szekrényünkbe, főleg a kényes ruhadarabok közé. De szemet gyönyörködtető egy-egy pompázó levendulamező is, az illatáról már ne is beszéljünk.

Levendulás lekvárok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendulás lekvárok

De ideje lenne, ha a befőttes üvegekbe is rejthetnénk ebből az illatos csodából. Most, hogy nyakunkon a befőzési szezon, bolondítsuk meg a hagyományos nyári ízeket egy kis levendulával.

Levendulás sárgabaracklekvár

Amire szükséged lesz:

-1 kg sárgabarack

-2 evőkanál szárított levendula

-1-2 citrom leve

-fél kg zselésítőcukor (2:1)

Így készítheted el:

Mosd meg a barackokat, távolítsd el a magjukat és vágd őket négyfelé. Add hozzá a citromok levét, a cukrot és hagyd állni egy éjszakán át. Másnap pürésítsd a gyümölcsöt és tedd hozzá az apróra vágott levendulát. Az egészet forrald fel és nagyjából 4 percig hagyd gyöngyözni. Ha kész, töltsd tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe.

Sárgabarack helyett a nektarin vagy az őszibarack is bevethető.

Levendulás eperlekvár

-1 kg eper

-2 evőkanál szárított levendula

-fél kg zselésítőcukor (2:1)

-1 vagy 2 citrom leve

Mosd és tisztítsd meg az epreket. Attól függően, hogy teljesen „sima”, vagy egy kicsit darabos lekvárt szeretnél, vágd kisebb darabokra, vagy pürésítsd. Add a gyümölcshöz az apróra vágott levendulát, a cukrot és forrald össze. Ha forr, onnantól kezdve még 4 percig hagyd gyöngyözni. Kis időre takard le az egészet egy konyharuhával.

Végül add hozzá a citromlevet, keverj az egészen egyet és töltsd a forró lekvárt tiszta, forró vízzel kimosott üvegekbe.

Zárd le az üvegeket, majd 5 percre állítsd őket fejtetőre, majd vissza.

Levendulából finom szörp is készülhet>>

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...