2024.10.11. 15:43:23 1454 67

Az ikrek irigylésre méltó, csodálatos világa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg nincs olyan ember, akinek ne lenne a közeli vagy távolabbi környezetében ikerpár. Jelenleg kb. minden harmincadik szülésnél jönnek világra ikrek, ami a mesterséges megtermékenyítések miatt várhatóan még gyakoribb lesz a jövőben. Az ikrek kapcsolata egészen különleges annak is köszönhetően, hogy már a születésük előtt az anyaméhben 9 hónapot töltöttek el rendkívül szoros kötelékben. Ez nemcsak biológiai, hanem érzelmi és pszichológiai szinten is egyedülálló szimbiózis.

Újszülött ikrek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Újszülött ikrek

Az egypetéjű ikrek genetikai szempontból szinte teljesen megegyeznek, és emiatt gyakran hasonló az érdeklődési körük, gondolkodásuk. Szó szerint egymás „másik felei”, a kölcsönös megértés és az empátia többnyire szinte szavak nélkül is működik köztük. Ez nemcsak a mindennapi helyzetekben jelent segítséget, hanem a nehezebb időkben is, mert az ikertestvérek pontosan tudják, mit érez a másik. Sőt olyan is gyakran előfordul, hogy például felnőtt korban, az egymástól távol élő pár egyik tagja megérzi, ha valami baj történt a testvérével. Ez is a fent írt megmagyarázhatatlan kapocs miatt van így.

A kétpetéjű ikreknek ugyan nem teljesen egyforma a genetikai állományuk, de kapcsolatuk szintén meghatározza az életüket. Ugyanúgy azonos élményeken mennek keresztül, ami erősíti a köztük lévő köteléket. Barátai is egymásnak, támogatják a másikat. Sokszor olyan különleges világuk, nyelvezetük, egyedi szóhasználatuk van, amelybe egy idegennek nehéz beférkőznie.

Kapcsolatuk leggyakrabban pozitív és szoros, de nem feltétlenül minden esetben kihívásoktól mentes. Az egyéni identitás kialakítása gyakran nehéz lehet, különösen az egypetéjű ikrek esetében, akik külsőleg és belsőleg is nagyon hasonlítanak egymásra. A különbözőségeik megtalálása és azok elfogadása, része az érzelmi fejlődésüknek, és ez segíthet abban, hogy egyéni életutakat találjanak. Hiszen szoros kapcsolódás ide vagy oda, mindenkinek fontos, hogy ráleljen az életben az egyéni boldogságára és céljaira.

Híres ikerpárok például: az Olsen ikrek, Ashley és Mary Kate, akik túlzás nélkül a filmstúdiókban nőttek fel. A Phelps fivérek, Oliver és James, akik a Harry Potter-filmekkel váltak híressé. Vagy említhetjük a Spanic ikreket is, akik közül Gabriella Spanicot, többek között a Paula és Paulina című sorozat népszerű színésznőjét, mindenki ismeri. Ám azt, hogy van egy ikertestvére, Daniella, egy darabig jóformán csak a rajongói tudták.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi 1 evőkanál kókuszolaj az egészségért! – Miért ne?

A kókuszolaj az utóbbi évek egyik legnépszerűbb szuperétele lett, és nem véletlenül. Gazdag közepes láncú zsírsavakban, amelyek gyors energiaforrást biztosítanak a szervezet számára. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően nemcsak az emésztést segíti, hanem hozzájárul a bőr és a haj egészségéhez is.

Amire a sztárok is esküsznek, avagy a matcha bűvös ereje

Néhány éve itthon még alig lehetett hallani arról, hogy mi az a matcha tea. Mára viszont ennek a különleges italnak egyre nagyobb kultusza van hazánkban is. Az egyedi ízvilágú, porrá őrölt zöld tea Japánból ered, amelyet ott hagyományosan teaszertartásokon fogyasztanak. Nemcsak kellemes íze, de egészségügyi előnyei miatt is közkedvelt. Ma már a világ számtalan pontján kapható, és egyre többen választják azok, akik az egészséges életmódra törekszenek. A hírességek közül is sokan isszák, színészekről, énekesekről, műsorvezetőkről olvashatjuk, hogy esküsznek a matchára. De mi a titka, és mitől olyan trendi?

Csak a hajadat fesd, ne a ruhádat! – Így szedd ki a hajfestékfoltot a ruhákból!

Az otthoni hajfestés remek választás lehet, hiszen időt és pénzt spórolhatunk meg vele, ráadásul a saját tempónkban végezhetjük. Azonban, mint minden DIY projekt, ez is tartogathat néhány kellemetlen meglepetést. Például, amikor a festék véletlenül a kedvenc ruhánkra csöppen, és kétségbeesetten próbáljuk kiszedni a makacs foltot.